23948sdkhjf

Dagens nyhed: Intet nyt

Debatten om finansloven for 2013, der vedtages endeligt i dag, var som at overvære repremieren på den gamle film - “Vi er allesammen tossede". Havde der så bare været tale om en genindspilning, så havde der været mulighed for overraskelser, men instruktørerne og producenterne er ens, og så kan man jo ikke ligefrem forvente nytænkning. Der var intet overraskende, og regeringen er ligesom oppositionen nærmest gået i skyttegravene.

Der skulle ellers med et offentligt budget på over 1000 mia. kroner være plads til at forsøge sig med nye ideer med hensyn til at skabe arbejdspladser og den nødvendige vækst i stedet for vedblivende at grave ned i den samme gamle og meget slidte værktøjskasse med skatter og afgifter.

Regeringen forsøger at gå med seler og livrem. Det virker, som om den er godt træt af igen og igen at være taget med de politiske bukser nede om haserne. Til gengæld må byggesektoren forberede sig på en slags nul-tilstand med beskæftigelsessituationen for danske byggearbejdere det kommende år. BoligJobordningen og den attraktive solcellelovgivning er pist forsvundet i det tågede vinterlandskab, og regeringen har intet sat i stedet, der kan genskabe de 7.000-10.000 arbejdspladser, som går tabt.

Der var altså ingen julegaver til danskerne i næste års finanslov. Det forværrer den økonomiske depression, som har grebet danskerne kollektivt, selv om meget heldigvis tyder på, at de mange lysende juletræer har skabt en vis glæde og midlertidig købelyst. Regeringens fornemste opgave burde i den nuværende situation være at skabe vækst. Men det kan kun ske, hvis optimismen bringes tilbage hos danskerne. Regeringen gør desværre det modsatte, og skulle nogen være i tvivl om de politiske konsekvenser, er det blot at læse nogle af de mange meningsmålinger.

Dansk økonomi lider først og fremmest af ét stort problem, en gigantisk offentlig sektor, der sluger en alt for stor del af den samlede samfundskage. Det problem vil/tør hverken de nuværende regeringspartier eller det største oppositionsparti - Venstre - løse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078