23948sdkhjf

Regionen gør grin med de ledige

3F i Aarhus undrer sig over, at projektledelsen på DNU gør sig anstrengelser for at få udenlandsk arbejdskraft
Formanden for de århusianske jord- og betonarbejdere i Aarhus er stærkt fortørnet over, at Det Nye Universitetshospital (DNU) har valgt at offentligøre udbuddet af den største byggefelt på engelsk for at tiltrække udenlandsk interesse.

Han vil have regionsformand Bent Hansen (S) på banen for “at kalde byggeledelsen til orden".

- Det er fuldstændig grotesk, at staten med den ene hånd kaster milliarder i en vækstpakke for at få nogle af de mange tusinder ledige danske bygningsarbejdere i arbejde, mens projektledelsen på DNU, der også bygger for statslige midler, målrettet går efter udenlandsk arbejdskraft. Det er at gøre grin med både regeringen og dens vækstplaner og skatteborgerne, men sandelig også med de flere end 12.000 danske bygningsarbejdere, der i øjeblikket ikke har arbejde, siger Ole Vagn Christiansen, formand for Anlægs- og Byggegruppen i 3F Aarhus Rymarken.

Har sparet 100 mio.

Han forstår ikke, at DNU efterlyser konkurrence, idet de hidtidige primæssige erfaringer på de første store udbud har været gode.

- For to uger siden fortalte projektledelsen, at de allerede havde sparet 100 mio. kroner på de to første licitationer, fordi buddene havde været væsentligt lavere end hvad regionen havde kalkuleret med. Så det er komplet uforståeligt, at man synes det er nødvendigt målrettet at gå efter udenlandske virksomheder. De skal formentlig nok finde ud af det alligevel, men det er ubegribeligt, at man arbejder så målrettet på at gøre udlandet interesseret, siger Ole Vagn Christiansen.

I gårsdagens udgave af Licitationen udtalte byggechef Søren Kaae Overgaard, at der hidtil ikke har været tilstrækkelig konkurrence med hensyn til antallet af deltagere.

Ud over at udbuddet offentliggøres på engelsk opdeles apteringsentreprisen i tre.

- Begge tiltag sker for at gøre flere virksomheder interesserede i at være med til at bygge for os og få en bredere konkurrence, sagde Søren Kaae Overgaard.

Det lykkedes ikke torsdag eftermiddag at få en kommentar fra DNU.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109