23948sdkhjf

Metro-entreprenør fyrer fagligt aktiv

Italienske Trevi fyrede ansat umiddelbart efter hans tillidsmandsbeskyttelse var ophørt
Den italienske metroentreprenør Trevi beskyldes af 3F for at fyre en af de danske jord- og betonarbejdere alene fordi han er fagligt aktiv.

En halv time efter at tillidsmandsbeskyttelsen var ophørt, fordi Trevi var færdig på den pågældende metro-byggeplads, blev Jakob Mathiassen afskediget. Samtlige syv øvrige fra hans danske arbejdshold blev flyttet videre til fortsat arbejde på en anden af Trevis metro-byggepladser.

Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (BJMF) i København mener, at afskedigelsen er urimelig og usaglig og har derfor sendt den i Afskedigelsesnævnet. Et første forberedende møde er sluttet resultatløst. Trevi vil ikke acceptere BJMF’s krav om genansættelse og kompensation for perioden siden afskedigelsen 29. november.

- Så må sagen desværre gå sin gang i Afskedigelsesnævnet, hvor vi fastholder vores påstand om genansættelse og kompensation for den uberettigede fyring, siger faglig sekretær Michael de Gier.

Forskellig firmakultur

Jakob Mathiassen var ud over at være tillidsmand for kollegerne på byggepladsen på Nuuks Plads også klubformand for Metroklubben, der repræsenterer alle arbejdere i Trevi og udgiver et nyhedsbrev henvendt til både danskere og italienere i Trevi Foundations Denmark.

- Vi er oppe imod en italiensk firmakultur, hvor det åbenbart ikke er normalt, at medarbejderne er kritiske og stiller spørgsmål – og så gør det næppe sagen bedre, at Metroklubben har været med til at skabe en god kontakt og forståelse mellem de italienske arbejdere og de danske arbejdere, siger Michael de Gier.

Jakob Mathiassen er ikke i tvivl om, at fyringen hænger sammen med hans faglige arbejde, herunder udgivelsen af nyhedsbrevet Trevi Nyt.

- Jeg har talt kollegernes sag, men det er måske især Trevi Nyt der har irriteret den italienske ledelse. Til gengæld er det min oplevelse, at de italienske kolleger på pladserne har været tilfredse med den information, de har fået gennem bladet, og jeg oplever ikke, at de er blevet fornærmede over, at vi har sat deres indkvarteringsforhold på spidsen i tegninger i bladet, siger Jakob Mathiassen.

På trods af at det hidtil ikke er lykkedes at forlige sagen, håber han fortsat på at blive genansat hos Trevi.

21 udgravninger

Det lykkedes torsdag ikke at få en kommentar til afskedigelsen fra Trevis HR-chef Gitte Barfoed, der 29. november underskrev fyresedlen til Jakob Mathiassen.

Heri hed det, at opsigelsen var begrundet med, at "vi ikke har åbnet det antal byggepladser som oprindeligt planlagt".

Trevi udfører indfatningsvæggene på de i alt 21 udgravninger til underjordiske stationer og arbejdsskakte. Det sker med store specialboremaskiner.

De italienske arbejdere suppleres af danske betonsjak. Trevi er underentreprenør for det også italienske konsortium CMT, der har kontrakt på at anlægge Cityringen med dens i alt 17 underjordiske stationer og knap 16 km dobbelttunnel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094