23948sdkhjf

Byggenyt

Region Hovedstaden

Rønne: Bornholms Regionskommune har fremlagt et forslag til lokalplan for Green Solution House til offentlig høring frem til 30. oktober.

Lokalplanen skal muliggøre en udvikling af det nuværende hotel Ryttergården i Rønne. Ønsket er at udvikle hotellet med et nyt koncept – Green Solution House.

REGION SYDDANMARK

BROBYVÆRK: Brobyværkhallen får en tilbygning i tre etager og en omfattende modernisering til glæde for både de nuværende aktive i hallen og for helt nye brugergrupper.

Projektet kaldes "Broen" og består også af en tværstillet bro, der skærer sig igennem det eksisterende halrum. Dermed bliver håndboldbanen beskåret, men til gengæld skaber det plads til en række nye muligheder i hallen.Broen skaber en opdeling, hvor almindelig idræt foregår på den ene side og dans og andre blødere bevægelsesformer på den anden side. På broens første sal etableres et fitnesslokale og et område til mindre idræts- og bevægelsesaktiviteter. På anden sal bliver der udgang til en udendørs sportsterrasse.

Adgangen til etagerne sker via en eventtrappe, der kan bruges både som opholdssted og som rum til mindre events.

I kælderen omdannes en tidligere skydebane til nyt kickboksningslokale og værksted til områdets motionscyklister, der sammen med løbeklubben får et fast tilholdssted med eget klublokale.

"Broen" er tegnet til udviklingskonkurrencen "Nyt liv i gamle haller", hvor opgaven lød på at nytænke og modernisere en eksisterende idrætshal for maksimalt 10 mio. kr.

BSAA Arkitekter har sammen med Lokale og Anlægsfonden bearbejdet projektet, så det kan tilpasses idrætshallen i Brobyværk.

Lokale og Anlægsfonden støtter omdannelsen af Brobyværk Hallen med femmio. kroner, Faaborg-Midtfyn Kommune har bevilget 2,5 mio. kroner og Brobyskolen, som også får glæde af udbygningen, har bevilget 1,5 mio. kroner til projektet.

REGION MIDTJYLLAND

ODDER: Odder Byråd vedtog på sit seneste møde at godkende en bevilling på 2,5 mio. kroner til en række energibesparende foranstaltninger i kommunens bygninger.

Byrådet sagde også god for en projektplan for tilrettelæggelsen af en klimatilpasningsplan. Projektplanen er en slags køreplan for udarbejdelsen af planen, som skal være vedtaget af byrådet inden udgangen af 2013.

MEJDAL: Holstebro Kommune er på vej med en lokalplan for et boligområde i Tingagerparken ved Prins Buris Vej i Mejdal.

Lokalplanområdet er i dag udlagt til tæt-lav bebyggelse og skitserer cirka 35 rækkehuse i op til to etager samt en tagstue i op til 10 meters højde.

På baggrund af et ønske fra den nuværende grundejer Realdania Byg om en ændring af plangrundlaget for området, er det nye forslag til lokalplan udarbejdet.

Med lokalplanforslaget ændres størstedelen af området fra rækkehusbebyggelse i op til 10 meters højde til en parcelhusudstykning med en maksimal byggehøjde på 8,5 meter.

I områdets vestlige del udlægges et mindre område til etagebebyggelse, og der gives her mulighed for at opføre et forsøgsbyggeri i form af et energineutralt punkthus i op til fem etager, med en maksimal byggehøjde på 17 meter.

REGION NORDJYLLAND

NØRRESUNDBY: Teknik- og Miljøforvaltningen i Aalborg Kommune indstiller, at Teknik- og Miljøudvalgets møde den 25. oktober, at kommunen igangsætter udarbejdelsen af en lokalplan for boliger ved Lindholm Nærbanevej i Nørresundby Midtby.

Formålet er at give mulighed for, at opføre ny boligbebyggelse og at sikre, at den nuværende stifor-bindelse gennem området fortsat kan bestå samt at der etableres en jordvold mod banen.

Området ligger i dag i landzone, men vil blive overført til byzone ved en lokalplan. Bebyggelsen er bynær. Der findes god dagligvareforsyning i området og ligeledes gode muligheder for offentlig transport.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097