23948sdkhjf

Anlægsnyt

Region Syddanmark

Havn - Søby: Søby Havn på Ærø vil udvide, og Ærø Komune bakker op om dette ønske. Ærø Kommune har inden planlægningsarbejdet igangsættes indkaldt ideer og forslag i forbindelse med planarbejdet og miljøvurdering for udvidelsen af Søby Havn. Kystdirektoratet igangsætter ligeledes VVM-proces for de dele af projektet, der berører søterritoriet.

Søby Havn er omdrejningspunktet i Søby, og havnen har stor betydning for udviklingen på Ærø. Udover værftaktiviteter og Ærø’s fiskerflåde er der også færgehavn og lystbådehavn med plads til 140 både. Havnen står overfor en del udfordringer af forskellige karakterer, hvis den fortsat skal være attraktiv for eksisterende og fremtidige virksomheder og brugere af havnen. Det er derfor et stærkt ønske fra havnens ledelse og havnens øvrige interessenter, at der udarbejdes en løsning, som tager hånd om de nuværende udfordringer og samtidig fremtidssikrer havnens ydermoler, så der skabes optimale rammer for udvikling og vækst.

Udvidelsen af Søby Havn omfatter både en udvidelse af erhvervshavnen mod nordøst, hvor der gøres plads til en ny og større dok, en udvidelse af lystbådehavnen mod vest, etablering af en kaj, der er forbeholdt store træskibe og krydstogtskibe, en moderne laste/lossekaj i den nuværende inderhavn samt havnebassin inklusive vendecirkel.

Idéer, synspunkter og forslag kan sendes til kommunen indtil 14. november.

REGION HOVEDSTADEN

FJERNVARME - GLADSAXE: I/S Vestforbrænding har ansøgt Gladsaxe Kommune om godkendelse af et projektforslag for fjernvarme i Gladsaxe Nord.

Projektforslaget inkluderer, at hoved- og stikledningsnettet skal udbygges, og Vestforbrænding har opgjort den samlede investering til 92,3 mio. kroner. Udbygningen er planlagt til at begynde i marts 2013.

Forvaltningen indstiller, at projektforslaget fremlægges til høring fra 23. oktober. Milijøudvalget i Gladsaxe Kommune skal tage stilling til indstillingen på sit møde den 22. oktober.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112