23948sdkhjf

Regeringsgrundlaget ligger fast

Den nye erhvervsminister ville ikke svare på, om hun vil bevare BoligJobordningen
Statsminister Helle Thorning Schmidt (S) holdt tirsdag pressemøde i Statsministeriet sammen med regeringskollegerne erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), hvor det klart blev slået fast, at regeringsgrundlaget ligger fast, og at SF altså ikke kan "udfordre" det, som Annette Vilhelmsen ellers har bebudet.

Statsministeren understregede, at "det nye samarbejde er kommet godt fra start", og at regeringen har et travlt efterår foran sig.

Samtidig slog hun fast, at regeringen kommer styrket ud af regeringsrokaden, og at "det har måske været meget godt for regeringen at standse op og gennemdrøfte vores politik".

- Vore samtaler de seneste to dage er vores fundament for en ny begyndelse for denne regering, sagde statsministeren.

Stikpille

Margrethe Vestager kom med en lille, venlig stikpille til Annette Vilhelmsen, da hun gjorde opmærksom på, at "det er godt nok usædvanligt, at et regeringsparti skifter formand og har kampvalg midt i en regeringsperiode. Det siger noget om partierne, at det kan regeringen godt holde til og håndtere":

- Jeg er fuldstændig enig med erhvervs- og vækstministeren i, at der skal turbo på regeringsarbejdet. Det er lige præcis det, der er brug for, sagde Margrethe Vestager.

Der er en forskel

Annette Vilhelmsen pegede på, at der er forskel på de tre regeringspartier, men at SF står helt bag regeringsgrundlaget.

Imidlertid var hun ikke meget for at svare på, hvor hun vil "udfordre regeringsgrundlaget":

- Vi har ikke haft forhandlinger, men samtaler. Vi har et stærkt regeringsgrundlag, og det er vores forpligtelse som tre forskellige partier at finde styrkerne frem i regeringsgrundlaget, sagde Annette Vilhelmsen, der ikke har noget bud på, hvad hun som minister vil gøre for de borgere, der i forbindelse med den kommende finanslov står til at ryge ud af dagpengesystemet.

- Det er noget af det, vi skal arbejde med, som er lagt frem med akutpakken, lød svaret.

BoligJobordning?

Licitationen - Byggeriets Dagblad forsøgte at få SF’s nye formand til at svare på, hvad der skal ske med BoligJobordningen.

Hun understregede, at et af de vigtigste formål for SF i regeringen er at skabe job, men Licitationen påpegede, at regeringen ved at fjerne BoligJobordningen fjerner tusinder af job i de små og mellemstore virksomheder.

- Det er en del af det, der indgår i de igangværende forhandlinger, og det vil jeg ikke kommentere på her. Jeg går ind for at tale om det under ét, og jeg vil ikke kommentere på en enkelt ordning, lød svaret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093