23948sdkhjf

Hæderligt år for maskinstationer

Maskinstationerne har haft et rimeligt år, men der er nogen forskel på, hvordan de har klaret sig. Flere bevæger sig over i et hårdt konkurrencepræget entreprenørmarked
På trods af hårde tider i dansk erhveervsliv generelt og i særdeleshed i byggebranchen, så er maskinstationerne kommet igennem på noget der ligner en pæn måde. I hvert fald oplever brancheforeningen Danske Maskinstationer & Entreprenører en pæn nettofremgang i antallet af medlemmer.

Og en anden trend er, at der faktisk er flere af medlemmerne, der søger over i entreprenørfaget.

Kamp om arbejdet

Men de mødes her af hård konkurrence, og noget nyt for virksomhederne er at de må vænne sig til skærpede krav til deltagelse i udbud, som det er tilfældet i den øvrige del af byggesektoren.

De aftaler, som man måske før har haft gennem en årække med kommuner og andre bygherrer, kan nu blive konkurrenceudsat, og man må kæmpe på lige vilkår med resten af branchen om at få arbejdet.

Nedbrydning frem

Et af de områder, som maskinstationerne har markeret sig mere på, er nedbrydning, hvor man nu satser på en cerfiticeringsordning, der skal løfte kvaliteten i arbejdet, så love og regler overholdes. Også her stilles der skærpede krav for at komme i betragtning til opgaver.

Mens en række af medlemsvirksomhederne bevæger sig helt over i bygge- og anlæg, er der andre, der satser på en kombination af landbrug og anlægssektoren.

Det sker for at have flere heste at spille på, når det er hårde tider.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096