23948sdkhjf

Maskinstation men mest entreprenør

Hos Myllerup Entreprenør, der ligger ikke langt fra Assens ude på landet, handler det primært om entreprenørarbejde. Landbrugsarbejdet er gledet meget i baggrunden
Godt og vel ude på landet uden for Assens på Midtvestfyn tager Ole West Hansen imod i døren til en ombygget stald, som i dag rummer alle faciliteter, inklusive lager og kontorer, kantine med videre til virksomheden Myllerup Entreprenør I/S. De to indehavere er Ole West Hansen og Ib Hansen, som startede sammen i 1989, og siden er det gået slag i slag, men med et stigende fokus på entreprenørarbejde. Førstnævnte, Ole West Hansen sidder desuden også i DM&E’s entreprenørafdelings bestyrelse.

I dag er det således primært entreprenørmaskiner, der holder i maskinhuset, og sådan har det faktisk været længe.

- Vi har i en årrække lavet mest jord- og kloakarbejde, og det har der egentligt været nok af, siger Ole West Hansen, der dog ikke lægger skjul på, at han ikke ser frem til et rigtigt jubelår i 2012.

- Faktisk så hang 2011 rimeligt godt sammen for os. Vi havde pænt med ordrer, og kunne holde folkene i gang, og vi havde en række gode opgaver. Men konkurrencen har været hård, og vi har da fået vores løn allesammen, men der er ikke blevet så meget til bundlinien, siger han.

Indtil videre har han sendt fire medarbejdere hjem ud af de i alt 15 mand, firmaet beskæftiger, inklusive kontorpersonale.

- Vi har ikke meget at lave lige nu. Nu da sneen er kommet, skal der jo ryddes lidt, men indtil videre ikke det store, og vi er gået mere over i det private - også med snerydningen, siger han.

Bygger for Netto

Sidste år bød til gengæld på udvidelsen af to Netto-butikker, samt jord, kloak og betonarbejde på en multihal i Vissenbjerg og jord- samt kloakarbejde på en institution i Odense.

- Og vi har da også været med til at bygge to huse for Huskompagniet, smiler han, underforstået, at det ikke er huse, der bygges mest af i øjeblikket.

Firmaet har også været aktive på Ærø blandt andet med kabeludlægning.

- Som det ser ud lige nu, så taber vi stort set alle de licitationer vi byder ind på, og det skyldes nogle helt ekstraordinært lave priser i øjeblikket. Vi har ikke meget lyst til at vinde noget, som vi ved, vi ikke kan gøre færdigt til den pris, så derfor sætter vi i stedet prisen, som vi mener at vi kan lave det til, og enten vinder vi eller også gør vi ikke, erklærer han.

Også nedbrydning

Firmaet laver også andre ting, blandt andet nedbrydning, som har haft en stigende interesse blandt maskinstationerne, fordi denne type opgaver passer godt til den maskinpark, de fleste råder over. Men han er også klar over, at nedbrydningsopgaverne i dag stiller nogle krav, som ikke tidligere blev stillet, blandt andet til miljøet:

- Jeg går faktisk lige i disse dage på et asbestkursus, og det er jo ikke småting, man skal lære. Det er jo ikke nemt at vide, at der faktisk kan være asbest under et linoleumsgulv eller bag fliserne på et badeværelse. Der er nok at sætte sig ind i, siger han. Han har også en holdning til, hvordan maskinstationerne på linie med andre i nedrivningsbranchen bør håndtere denne type opgaver:

- Der har været en del debat om maskinstationernes seriøsitet på området, når det kommer til miljøet. Jeg ser sådan på det, at der nu nok er brådne kar alle steder, og det gælder også denne branche. Men vi arbejder nu på en certificeringsordning, og vi debatterer i øjeblikket hvad der skal ske, hvis en certificeret virksomhed ikke overholder de krav, som certificeringen stiller, erklære han.

- Jeg mener personligt at der bør være en sanktionsmulighed, og eksklusion af certificeringsordningen kan godt være en mulighed, siger han.

Seriøsitet vigtigt

- Sagen er at vi skal se på, hvordan vort logo i Danske Maskinstationer & Entreprenører opfattes udadtil. Skal det opfattes seriøst, på linie med for eksempel BYG-garanti ordningen, ja så er vi altså også nødt til at se til, at medlemmerne overholder ordningen, og sker det ikke, bør der nok være en sanktionsmulighed, men helt hvordan det skal laves, er vi ikke færdige med, siger han.

Han tror også at det bliver nødvendigt at arbejde som større enheder i branchen.

- Vi har faktisk en svær størrelse. de helt små enkeltmandsvirksomheder eller med meget få medarbejdere er fleksible og kan klare sig, fordi omkostningerne ikke er så høje. De store kan klare sig, fordi de har volumen, men en virksomhed som vores er mere svær, fordi den har en størrelse, der trods alt kræver lidt kapital, siger han.

Han er dog fortrøstningsfuld med hensyn til det kommende år, selvom det lige nu er lidt mere stille.

- Vi regner da hele tiden på projekter, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109