23948sdkhjf

Byggeriet satser på social ansvarlighed

Nyt netværkssamarbejde mellem videncenter og Dansk Byggeri skal få flere virksomheder med på CSR-vognen
For mange virksomheder i byggebranchen er social ansvarlighed lig med muligheder for for eksempel at sænke fraværet, uddanne unge og fastholde medarbejdere, som mistrives. Nu skal et nyt samarbejde få flere med på vognen. Det er Dansk Byggeri, som har indgået en aftale med Virksomhedsnetværk for socialt ansvar (Vinsa) og videnscenteret CABI, som vil gøre det lettere for erhvervet at styrke og udbygge den nuværende indsats på det sociale område. Samarbejdet er startet op med udgangen af januar 2012 og indebærer, at Dansk Byggeri fremover vil kunne svare sine medlemmer på spørgsmål med hjælp fra Vinsas og CABI’s netværksgrupper, arrangementer, rådgivning, nyhedsbreve m.m.

Hjælp i rette tid

- Mange virksomheder i den danske byggebranche oplever hårde tider, og det sætter pres på overskuddet til at rekruttere medarbejdere, som kræver noget særligt, eller til at tage ordentligt hånd om arbejdsmiljøet og sygefraværet. Men med det nye samarbejde får vores medlemmer direkte og gratis adgang til hjælp, siger afdelingschef i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

- Virksomhederne trækker på hinanden i netværk eller på deres brancheorganisation, når de skal have vejledning til at indsluse eller fastholde medarbejdere, som ikke har det let, eller når de skal forebygge, at der opstår problemer. For eksempel murersvenden, som bliver skilt og ryger ud i misbrug, eller entreprenøren, som har hyret en ung med kriminalitet i bagagen, siger Kurt Holm Nielsen, netværkschef for Vinsa. David Graff, kommunikationschef i CABI, supplerer:

- Medlemmerne ringer naturligt nok til Dansk Byggeri, når det brænder på, og fremover vil de gennem opkaldet få adgang til hele den vifte af muligheder, som CABI og Vinsa har oparbejdet gennem mange år og hele tiden supplerer. Det giver medlemmerne hjælp, når hjælpen behøves, og det baner vejen for, at vi kan hjælpe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094