23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION MIDTJYLLAND

stitunnel - SKIVE: Skive Kommune har i 2012 afsat midler til etablering af en stitunnel under Sdr. Boulevard med tilhørende stianlæg.

Baggrunden for Byrådets bevilling af midler til en stitunnel har været den nye skolestruktur, hvor overbygningen er flyttet fra Ådalskolen til Brårup Skole, hvilket giver øget trafik af cyklister og fodgængere på tværs af Sdr. Boulevard. Samtidig har det gennem mange år været et ønske at knytte Dalgas og Brårup områderne sammen gennem en sikret krydsning.

SKOV - AARHUS: Hvis Aarhus Byråd siger ja, kan aarhusianerne glæde sig til en ny skov ved Åbo i samme størrelse som Risskov.

Teknisk Udvalg blev den 30. januar orienteret om planerne, og om kort tid får byrådet forelagt et forslag om udvidelse af den kommunale skov ved Åbo.

Udvidelsen bliver på 25 hektar og på et tilstødende areal planlægger en lodsejer privat skovrejsning på 25 hektar. Sammen med den eksisterende kommunale skov vil det samlede skovareal komme op på knap 80 hektar.

For et halvt år siden anlagde Aarhus Kommune en ny skov ved Åbo på 18,5 hektar, og allerede nu har der vist sig en mulighed for at udvide skoven på arealer, der hidtil har været tiltænkt udvidelse af Aarhus Aadals Golfklub. Golfklubben har besluttet sig for en mindre udvidelse af golfbanen og har derfor tilbudt Aarhus Kommune at erhverve det tiloversblevne areal.

Godkender Byrådet skovudvidelsen er kommunen tæt på at opfylde byrådets mål fra 2009 om anlæggelse af 80 ha ny kommunal skov inden udgangen af 2012.

REGION SYDDANMARK

BILLUND - VINDMØLLER: Billund Byråd godkendte forleden fire vindmølleprojekter. Eller rettere fire lokalplaner, der gør det muligt at opstille nye vindmøller. Lokalplanerne, og dermed mølleopstillingerne, vedrører arealer ved Ravlundvej, Trøllundvej, Gildbjergvej og Nollund Kirkevej.

Der er fortsat modstand mod mølleplanerne, og omkring 20 vindmøllemodstandere var mødt op til byrådsmødet forleden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093