23948sdkhjf

Regningen sendes til boligejerne

Regeringen skrotter energirenoveringspulje som led i sanering af erhvervsstøtteordninger
Klima- og energiminister Martin Lidegaard (RV) vil ikke acceptere, at det skulle være et problem, at regeringen på den ene side vil fjerne det ellers lovede energirenoveringstilskud, og at Martin Lidegaards partifælle, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, samtidig vil have borgerne til at investere i nye vinduer eller andre investeringer i deres private bolig:

En god forretning

- Det er heldigvis ofte tilfældet, at investeringer i energibesparelser er en god forretning, ikke alene for samfundet men også for den enkelte borger. Statens Byggetekniske Institut vurderer, at det samlede potentiale for energibesparelser i den eksisterende bygningsmasse udgør cirka 70-75 procent frem mod 2050, oplyser Martin Lidegaard til Venstres energipolitiske ordfører Lars Christian Lilleholt.

Rentabelt potentiale

Ifølge Martin Lidegaard er det Energistyrelsens vurdering, at en meget stor del af dette potentiale vil være rentabelt – også uden et tilskud fra staten - hvis energiforbedringerne sker, når bygningen alligevel skal renoveres. Eksempelvis ved at øge isoleringen, når taget alligevel skal skiftes:

- Når en betydelig del af de energibesparelser, som tilsyneladende er økonomisk rentable, alligevel ikke realiseres i praksis, skyldes det blandt andet, at en række barrierer stiller sig i vejen, eksempelvis manglende kendskab til tekniske løsninger eller finansieringsmuligheder. Der er derfor god fornuft i, at den ambitiøse energiaftale fra 22. marts i år indeholder en bred vifte af initiativer til fremme af energibesparelser i bygninger, fortsæter klima- og energiministeren.

Pulje annulleres

Martin Lidegaard slår fast, at energiaftalens initiativer skal understøtte en løbende energirenovering af bygningsmassen og samtidig omstilling til forsyning baseret på vedvarende energi, "der er helt nødvendig, hvis de langsigtede målsætninger om at frigøre den danske energiforsyning fra fossile brændstoffer skal indfris":

- Energirenoveringspuljen blev vedtaget som en del af finanslovsaftalerne for 2012. Regeringens finanslovsforslag for 2013, der lægger op til at annullere puljen som led i en sanering af erhvervsstøtteordninger, skal ses i sammenhæng med den indgåede energiaftale samt hensynet til et begrænset råderum inden for det statslige budget, slutter ministeren.

Da regeringen tiltrådte, blev det ellers fremført, at en energirenoveringspulje skulle afløse BoligJobordningen, der er et tilskud til ikke mindst boligejernes anvendelse af eksempelvis håndværkere til vedligeholdelse. Nu forsvinder BoligJobordningen, uden at energirenoveringspuljen træder i stedet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109