Hold jer fra blindgyder
Det har han selv ansvar for med den netop meget utraditionelle model han har valgt.
Jeg synes nu godt, at Hans Barlach kunne have læst mit indlæg, her i avisen d. 3 juni, med lidt større indlevelse.
Det kunne have givet ham en lidt bedre forståelse for, at Dansk Byggeri bestemt ikke har noget imod udlicitering, offentlig-privat-samarbejde og nytænkning i kommunerne, når det handler om at få mest muligt for skatteborgernes penge.
Men vi siger fra, når de nye veje, der anvises, viser sig at være blindgyder for erhvervslivet.
Og det er der fortsat tale om. Hans Barlach glemmer således at forholde sig til kompleksiteten af den udbudsmodel, som man har i støbeskeen, og det faktum, at selskabskonstruktion ikke er henvendt til vej- og parkområdet.
Det hjælper ikke at pakke den meget lidt attraktive model ind i sweet-talk om innovation.
Heller ikke at klandre Dansk Byggeri for manglende vilje til at gå nye veje, når vi ret beset blot anker, at det er meget svært at se den forretningsmæssige værdi af kommunens udbudsmodel.
Tekniske deltaljer, som jeg allerede har redegjort i mit tidligere indlæg, og som Dansk Byggeri har forelagt kommunen i et seks sider langt høringssvar.
Jeg vil dog gerne understrege slå fast med syv-tommer-søm at Dansk Byggeri på ingen måde blander sig i, om vores medlemmer skal byde eller ikke byde på opgaven.
Det må vi ikke og det gør vi ikke.
Vores kritik mod Greve handler alene om den valgte udbudsform og selskabskonstruktion, hvor målet om privat deltagelse ville være nemmere at opnå med en mindre monstrøs og mere traditionel udbudsform.
Jeg tror, at Greve kommune ville være bedre tjent ved at udbyde vej- og parkområdet på de vilkår, som med succes fungerer mange andre steder i landet, og hvor der er gode erfaringer at hente.