23948sdkhjf

Parterne skal gå hånd i hånd

Når Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og børne- og ungeborgmester i København Anne Vang (S) slår til lyd for, at vi skal have en uddannelsesgaranti for alle, så er det en rigtig målsætning.

Desværre vil de to politikere, ændre ved vores erhvervsuddannelser og ved finansieringen af dem for at nå frem til målet.

I BAT mener vi, at vekseluddannelser er en styrke som skal bevares og bygges videre på. Endnu mere skolepraktik minder for meget om EFG-modellen, der aldrig blev en succes.

Forslaget om, at virksomhederne skal have refunderet alle lønudgifter til lærlinge, vil uvægerligt medføre, at aflønningen vil blive løsrevet fra overenskomsterne. Det er ikke hensigtsmæssigt al den stund, at lærlinge indgår i produktionen, og derfor skal aflønnes for den indsats, de yder. Det er en del af læringen.

Det, der er brug for, er at styrke partsamarbejdet om at skaffe uddannelsespladser til alle. Heri kan indgå uddannelsesklausuler i alle offentlige kontrakter og praktikpladscentre, hvor virksomhederne kan deles om en lærling.

Sidst men ikke mindst kan man indføre en præmieringsordning for virksomheder, der tager lærlinge,

En sådan præmieringsordning skal fungere på den måde, at præmien først udbetales til virksomheden, når lærlingen står med sit svendebrev i hånden.

Det vil give virksomhederne et stærkt incitament til at uddannelserne gennemføres. Præmien skal finansieres af alle de virksomheder, der ikke tager lærlinge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078