23948sdkhjf

KWH og Uponor indgår joint venture

De finske moderselskaber bag KWH Pipe og Uponor slår sine divisioner til transport af vand sammen. Endnu uvist hvad der sker i Danmark på længere sigt
En større konsolidering på det danske marked for rør til transport af vand og spildevand er under opsamling.

De to store finske spillere på verdensmarkedet, Uponor og KWH-koncernen, offentliggjorde i fredags, at de planlægger at slå deres europæiske infrastrukturdivsioner sammen.

Det involverer rør til transport af drikkevand og bortledning af regn- og spildevand samlet i de to selskabet Uponor Infrastruktur og KWH Pipe.

Det nye selskab, hvor Uponor ejer 55,3 procent og KWH-koncernen 44,7 procent, får navnet Uponor Infra Oy, og som begrundelse for det nye samarbejde angiver selskaberne i en fælles pressemeddelelse den ændrede markedssituation inden for infrastruktursegmentet og mindre efterspørgsel.

- Branchen inden for det her forretningssegment har ændret sig i Finland og de andre nordiske markeder inden for de senere år på grund af, at internationale og specialiserede lokale virksomheder er kommet ind på markedet. Samtidig er efterspørgslen mindsket på grund af den forlængede globale krise, siger Uponors koncernchef Jyri Luomakoski i pressemeddelelsen.

KWH-koncernens topchef, Peter Höglund, mener, at det nye samarbejde vil give en bedre udnyttelse af kapaciteten og en holdbar udvikling af infrastrukturvirksomheden i fremtiden.

- Ved at blive en del af Uponor-koncernen bliver KWH Pipe en del af en større aktør i rørindustrien, hvilket betyder, at der kan opnås synergier, siger Peter Höglund.

Indledende fase

Det nye selskab, som den danske del af KWH Pipe kalder et joint venture i en skrivelse sendt til selskabets forretningsforbindelser, er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse, og det er derfor også uvist, hvad det får af betydning for Uponor og KWH Pipes danske afdelinger.

Både KWH Pipes adm. direktør, Hans-Kristian Høen-Beck, og adm. direktør i Uponor, Jan Deding, er yderst sparsomme med oplysninger om det nye selskab, da Licitionen - Byggeriets Dagblad kontakter dem for en kommentar fredag.

I stedet henholder de sig til den fælles pressemeddelelse.

- Det er i den meget indledende fase, og det er meget tidligt i forløbet. Samtidig skal konkurrencemyndighederne også ind over, så jeg har ingen kommentarer, siger Jan Deding, der i øvrigt satte sig i direktørstolen i Uponor den 1. september, hvor han afløste Franz Cuculiza.

Uponor Infrastruktur har en dansk salgsafdeling i Randers, mens KWH Pipe har egen rørfabrik i Middelfart og administration i Svinninge ved Kalundborg.

Hvis konkurrencemyndighederne siger ja til sammenlægningen, forventes det at ske i første kvartal 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11