23948sdkhjf

Virksomheder får hjælp mod klimaet

Nyt klimaværktøj hjælper virksomheder til at undgå dyre skader efter oversvømmelse og skybrud
Danske byer har været hårdt ramt af store skybrud de senere år med oversvømmede kældre, boliger og virksomheder.

Selvom det unægtelig kan være hårdt for privatøkonomien at ens bolig pludselig står under vand, er det for intet at regne, hvad det koster en virksomhed, at dens bygninger pludselig står under vand.

For eksempel med ødelagte maskiner og varer til følge.

- Når en virksomhed bliver ramt af for eksempel et skybrud, kan den være tvunget til at stoppe produktionen og risikerer dermed også at tabe af kunder og miste omsætning., siger Kåre Svarre Jakobsen, der er kontorchef i Naturstyrelsen.

Derfor har Naturstyelsen nu lanceret et nyt klimaværktøj, ErhvervsWizard, som er direkte målrettet virksomhederne.

Værktøjet er interaktivt og ved at klikke på forskellige dele af en bygning gennemgår værktøjet de fleste scenarier, som fremtidens ændrede klima kan forårsage på en virksomhed og synliggører løsninger til klimasikring.

Det er lige fra faren ved store snemængder på et fladt tag til risikoen ved oversvømmelser fra kloakken under skybrud.

Undgå dyre vejrskader

Det nye værktøj er finansieret af Naturstyrelsen, Dansk Industri og Branchefællesskabet DI Byggematerialer.

Samtidig har Energistyrelsen og Statens Byggeforskningsinstitut bidraget til udviklingen.

- Løsningerne til at klimasikre sin ejendom er på markedet, så muligheden for at klimasikre sin virksomhed er til stede i dag. Og vores mål er at hjælpe virksomhederne til så vidt muligt at undgå dyre vejrskader, før de opstår. Vores råd til virksomhederne er, at de skal vurdere, hvad de kan risikere at blive udsat for og sætte ind hvor de synes det giver mening, påpeger Karin Klitgaard, der er miljøpolitisk chef i DI.

Mistede 100 mio. kroner

Idéen er, at de erhvervsdrivende kan bruge ErvervsWizarden som et inspirationsværktøj og se, hvor det giver mening at sikre virksomheden bedre.

- ErhvervsWizarden er nem og overskuelig at bruge, og det giver mening at tjekke sin virksomhed igennem, uanset om man er en lille håndværkervirksomhed med få ansatte eller en stor fabrik med et omfattende produktionsapparat, siger Kåre Svarre Jakobsen.

Brancheforeningen Forsikring & Pension vurderer, at erhvervslivet mistede 100 mio. kroner i tabt produktion efter skybruddene i sommeren 2011.

Hertil kommer erstatninger til erhvervsdrivende på 3,2 mia. kroner for de umiddelbare skader.

Ud over klimaværktøjet til virksomheder har Naturstyrelsen også udarbejdet en tilsvarende BoligWizard, der er målrettet private boliger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094