23948sdkhjf

Polsk firma betaler kun del af kæmpebod

Pihl lover at følge sag med polsk underentreprenørs bod til dørs
Den polske entreprenørvirksomhed Kormal indgik for godt en måned siden et historisk forlig og accepterede en bod på en mio. kroner til 3F for omfattende brud på overenskomsten.

Virksomheden har imidlertid nu knap en uge efter betalingsfristens udløb kun betalt 750.000 kroner og i øvrigt ikke meddelt, hvorfor det ikke er hele beløbet, der er sat ind på 3F’s konto.

- Vi er meget overraskede. Hvad er meningen med at betale en del af boden, spørger forhandlingssekretær Palle Bisgaard i Byggegruppen i 3F.

- Jeg ved ikke, om Kormal ikke mener, de kan undvære mere eller, om de synes 750.000 kroner er et passende beløb, men sådan spiller klaveret ikke. Forliget lyder på en bod på en mio. kroner, og derfor er forliget ikke overholdt, før hele beløbet er betalt, siger han.

Byggegruppen har henvendt sig til Dansk Byggeri, hvor Kormal er medlem. Indtil videre har der ikke været megen hjælp at hente.

- Jeg har spurgt Kormal, hvad baggrunden er for den kun delvise betaling, men har ikke fået nogen tilbagemelding, siger afdelingschef Thorsten Wilstrup.

- Jeg synes, det er lidt besynderligt, og vi er ikke blevet spurgt, om man eksempelvis kunne få henstand med en del af beløbet, men vi har ikke haft nogen korrespondance overhovedet, siger han.

Aftalen skal overholdes

Kormal arbejder som underentreprenør for E. Pihl & Søn A/S på det ny søfartsmuseum i Helsingør. Kormal har ifølge 3F begået massive brud på overenskomsten. Parterne lukkede de igangværende sager for godt en måned siden med et forlig, som indebærer den historisk store bod - den største for et udenlandsk firma i forbindelse med et forlig.

Underdirektør i Pihl Hans Anker Nielsen lægger ikke skjul på, at Pihl har lagt et maksimalt pres på Kormal for at få lukket sagen med et forlig, og at Pihl vil følge sagen til dørs.

- En aftale er en aftale, og den skal naturligvis overholdes. Der er en masse forklaringer på, at det kun er en del af boden, der er betalt, men dem er der ingen grund til at komme ind på. Det afgørende er, at vi vil sikre, at Kormal også betaler den resterende del af beløbet, siger Hans Anker Nielsen.

Han oplyser, at Pihl har tilbageholdt en del en Kormals entreprisesum.

Venter et par dage

Palle Bisgaard lægger ikke skjul på, at der har været en vis spænding op til betalingsfristen om Kormal nu betalte det store beløb.

- Vi havde naturligvis en forventning om, at boden blev betalt, idet der var tale om et forlig, hvor det polske firma medvirkede, men vi har tidligere været ude for udenlandske byggevirksomheder, der er idømt bod og hvor vi aldrig har set så meget som en krone. Når Kormal trods alt har betalt 3/4 af boden, og det gør man vel ikke, hvis man vil snyde, siger han.

Palle Bisgaard oplyser, at man i første omgang venter et par dage, inden man afgiver et påkrav, inden fordringen sendes til retslig inkasso.

Kormals del af arbejdet på søfartsmuseet forventes afsluttet inden for kort tid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083