23948sdkhjf

Regnvandsanlæg henter nomineringer

Verdens største kombinerede skaterpark og regnvandsanlæg ligger i Roskilde. Den er nomineret til to priser
I sidste måned kunne den nye Roskilde-bydel, Musicon, tage et længe ventet projekt i brug.

Bydelen indviede Rabalder Parken, der regnes for verdens største anlæg, som både er en skaterpark og et teknisk anlæg til opsamling af regnvand Musicon, der bliver på godt 250.000 kvm.

Rabalder Parken består af regnvandskanaler og regnvandsbassiner samt en vandtrappe, hvor skatere og rulleskøjteløbere har mulighed for at tage skæve vinkler og bakker i brug.

Samlet strategi

For nylig blev Rabalder Parken nomineret til Bæredygtig Beton Prisen, som uddeles næste år, men allerede den 4. oktober kan Rabalder Parken og Roskilde Kommune hjemføre Byplanprisen for en samlet byplansstrategi.

- Roskilde Kommune holder fast og viser samtidig hvordan et stort, teknisk anlæg til overfladisk regnvandsopsamling kan bruges rekreativt", hedder det i begrundelsen fra dommerkomitéen.

Byplanprisen, der er indstiftet af Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening, uddeles hvert år for planlægning, der er udtryk for nytænkning, og som samtidig dyrker og videreudvikler landskabets og byens egenart og identiet. De to andre indstillede projekter er i København og Ikast-Brande kommuner.

Tre bassiner

Det nye regnvandsanlæg i Rabalder Parken rummer tre særlige bassiner til opsamling af regnvand.

Regnvandet ledes via et 440 meter langt, åbent kanalforløb mod et stort bassin - en sø - hvor der altid vil være vand, mens en eng - det andet bassin - fyldes når det regner kraftigt.

Det sidste bassin er selve skaterbowlen, hvor skatere har mulighed for at boltre sig. Dette bassin fyldes kun ved ekstremregn, men det vil efter beregningerne kun ske hvert 10. år.

Hele anlægget kan rumme 23.000 kubikmeter regnvand, hvilket svarer til 10 svømmehaller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157