23948sdkhjf

Sagsbehandlingstid skal minimeres

Flemming Damgaard Larsen efterlyser tiltag, der kan minimere fejl i ansøgninger om byggerier
Christian Brahe-Pedersen

En analyse fra Kommunernes Landsforening viser, at årsagen til den lange ventetid i en række kommuner for byggesagsansøgninger skyldes, at der "alt for ofte er fejl og mangler i de byggesagsansøgninger, kommunerne modtager fra borgere og virksomheder".

Det skriver KL’s nyhedsbrev Momentum.

Kommunerne er på den baggrund utilfredse med, at Energistyrelsens officielle opgørelse over sagsbehandlingstider inkluderer ventetiden med at skaffe oplysninger fra ansøgerne.

Hele 71 procent af kommunerne oplever, at der er fejl og mangler i over halvdelen af de byggesagsansøgninger, de modtager, og 65 procent af kommunerne mener, at det er med til at forsinke sagsbehandlingen i over halvdelen af sagerne.

Konkrete tiltag

Imidlertid har Venstres medlem af Folketinget, Flemming Damgaard Larsen, taget fat i klima-, energi og bygningsminister Martin Lidegaard (R) for at bede om "konkrete tiltag til at forenkle kravene til byggeansøgninger, så antallet af fejl og mangler i byggeansøgningerne kan reduceres og der dermed kan ske reduktion i sagsbehandlingstiden".

- Myndighederne opstiller flere og flere regler, som gør det sværere for borgerne og håndværkerne at honorere reglerne, hvorfor man nemt kommer til at begå fejl. Jeg er overbevist om, at mange af fejlene skyldes indviklede regler i forbindelse med byggeansøgninger. Ministeren og embedsmændene er de nærmeste til at vide, hvor problemerne er, forklarer Flemming Damgaard Larsen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Privatisering

Han efterlyser politiske initiativer til at begrænse fejlene og dermed, at byggesager trækker unødvendigt i langdrag.

- Noget er galt, og dér er ministeren den øverste ansvarlige. Stod det til mig, blev opgaven med byggesagsbehandling privatiseret, så det blev forsikringsselskabernes ansvar at behandle byggeansøgninger, og at der på den måde kan opstå konkurrence om at være hurtigst og bedst. Det vil afbureaukratisere byggesagsbehandlingen og forkorte ventetiden, slutter Flemming Damgaard Larsen.

Dæmmer op

Ifølge Momentum har flere kommuner i øvrigt i bestræbelserne på at dæmme op for de mange fejl og mangler gennem de seneste år på forskellig vis forsøgt at hjælpe ansøgerne med udfyldningen af ansøgningsskemaet.

84 procent af kommunerne stiller særlige vejledningsmuligheder til rådighed, mens 71 procent af kommunerne har indført tiltag, der har til hensigt at mindske antallet af fejl og mangler.Leder side 4

@FAKTA-LILLE-MED-INDL:

Mere: Lyt til interview med Flemming Damgaard Larsen på www.licitationen.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109