23948sdkhjf

Flere låner ulovligt i virksomheden

Over 16.400 virksomheder fik en revisionsanmærkning i 2011-regnskabet, fordi virksomhedsejere og andre nærtstående parter havde optaget et ulovligt lån i selskabet. Det er det hidtil højeste antal registrerede virksomheder med ulovlige lån.

Det viser en ny analyse fra FSR – danske revisorer af udviklingen i brugen af ulovlige lån i aktie- og anpartsselskaber i Danmark. Analysen er fortaget på baggrund af en særkørsel hos kreditanalysevirksomheden Experian og FSR-beregninger.

På bare fem år er der sket næsten en fordobling af antallet af ulovlige lån i virksomhederne. Blandt andet på den baggrund vedtog Folketinget i september et indgreb mod de ulovlige lån som en del af skattereformen. Indgrebet betyder, at ulovlige aktionærlån optaget den 14. august 2012 eller senere nu er skattepligtige som udbytte eller løn, hvis det er optaget af aktionærer med bestemmende indflydelse.

Ifølge selskabsloven er det forbudt for aktionærer, anpartshavere og andre nærtstående parter at låne penge fra sit eget selskab. Skatteretligt er det derimod ikke forbudt at låne penge i selskabet, så længe det sker på markedsvilkår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109