23948sdkhjf

Regeringen kæmper for ny autorisationslov

Offentlig høring om konsekvenserne ved regeringens forslag til blandt andet indførelse af delautorisationer
Regeringen har ikke opgivet tanken om at indføre en ny fælles autorisationsordning på el-, vvs- og kloakområdet med blandt andet afskaffelse af den personlige autorisation og det personlige strafansvar på el-området.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) kunne ved førstebehandlingen af regeringens lovforslag på området i begyndelsen af november konstatere, at der ikke er et flertal for forslaget som det foreligger.

Oppositionen mener, at forbrugernes og de ansattes sikkerhed bringes i fare, ligesom det er blevet anført, at forslaget vil svække erhvervsuddannelserne.

Ministeren accepterede i forbindelse med førstebehandlingen et forslag fra Venstres ordfører Kim Andersen om en offentlig høring af konsekvenserne af lovforslaget.

- Jeg synes, det er en god idé med en offentlig høring, sagde Henrik Sass Larsen i den forbindelse.

- Jeg synes, det er vigtigt og afgørende at gå fuldstændig i detaljer med alle spørgsmål her, fordi det drejer sig om sikkerhedsspørgsmål, og hvem skal lige pludselig stå med ansvaret for, at noget er brændt ned, når noget er gået galt. Med den måde, vi har lavet det på og arbejdet med det på, skulle vi gerne kunne betrygge alle de kritiske røster, der har været i den forbindelse, sagde ministeren.

Høring 22. januar

De kritiske røster er blandt andet kommer fra Tekniq, DS Håndværk & Industri, Dansk El-Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet, Parcelhusejernes Landsforening, Forbrugerrådet, Forsikring & Pension og Byggeskadefonden.

Det er især indførelse af såkaldt delautorisation, der giver anledning til kritik og frygt for udhuling af sikkerheden. Der lægges således i første omgang op til delautorisationer inden for husinstallationer og solcelleanlæg.

Det bliver Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg, der afholder den offentlige høring om konsekvenserne ved ændringerne. Den vil finde sted 22. januar. Udvalget har inviteret en række repræsentanter fra de berørte brancher, forbund, uddannelsesinstitutioner og forbrugere til at debattere problemstillinger og muligheder, der ligger i regeringens lovforslag.

Lovforslaget er en del af regeringens konkurrencepolitiske udspil og har blandt andet til formål at modernisere og fremtidssikre autorisationsordningen med mindre detailstyring og mere konkurrence.

Lovforslaget støttes blandt andre af Dansk Byggeri, DI og Dansk Metal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266