23948sdkhjf

Første jul sammen for anlægsgartnere

Odense blev et helt særligt juleeventyr for den nye familie OKNygaard
Det er altid spændende med den første jul, når to finder sammen og danner ny familie. Således også for anlægsgartnerfirmaerne Bent Nygaard Anlæg A/S og OK Grøn Anlæg A/S, som fusionerede midt på sommeren. Ét sted i landet var de to firmaer tidligere direkte konkurrenter. Nemlig i Odense, som var det eneste sted, begge firmaer havde en afdeling.

Odense og specielt kvarteret omkring H. C. Andersens Hus skulle vise sig at blive et helt særligt juleeventyr for det nye par, som nu hedder OKNygaard.

Mandskab fra OKNygaard rykkede ud og pyntede op til to weekender med julemarked. Byens store juletræ blev rejse på Flakhaven af OKNygaard-folk.

Og anlægsgartnerne klarede en række andre opgaver for at skabe julestemning med eventyrskær.

- Vi pyntede gaderne med cirka 450 rødgran, som jo er det oprindelige juletræ. To af vore elever har taget tørnen med at holde ild i fakkel-alléerne under julemarkederne. Og vi har kørt store mængder flis ud og bygget gedeskure i parken bag H. C. Andersens Hus, Lotzes Have, fortæller Terkel Bruun, der er OKNygaards afdelingsleder i Odense.

Odenses træ blev stående

- Foruden de mange opgaver i Odense midtby, har vores aftale med Odense Kommune også omfattet dækning med gran på fire omegns-kirkegårde. Der blev vi noget udfordret af stormen Bodil, som gjorde det nødvendigt først at foretage en del oprydning, før vi kunne gå i gang med grandækningen, siger Terkel Bruun.

Juletræet på Flakhaven kom ikke til at lide samme skæbne som dét på Rådhuspladsen i København, som væltede omkuld i stormen.

- Det var nu heller ikke OKNygaard-folk, der havde rejst træet i København. Vi sørgede for at tøjre Odenses juletræ godt. Traditionen tro var træet skænket af en privat borger, som til gengæld fik mere lys i sin have. Vi fældede det cirka 15 meter høje træ og retablerede i haven, og efterfølgende sørgede vi så for at træet blev rejst og smukkeseret på Flakhaven, siger Terkel Bruun.

Dobbelt op i Odense

Afdelingslederen i Odense fik fordoblet sit mandskab, da Bent Nygaard Anlæg og OK Grøn Anlæg blev til OKNygaard.

Fra at have været henholdsvis to henholdsvis jysk og sjællandsk baserede virksomheder, blev firmaet landsdækkende. Og eneste overlap var altså på Fyn, hvor to afdelinger skulle gøres til én.

- I bogstavelig forstand har vi vel mødt hinanden på midten. Nu er vi godt 40 medarbejdere hos OKNygaard i Odense. Selv om vi har haft en halv snes medarbejdere inde over opgaven med at skabe jul i Odense, har vi haft fin kapacitet til også at klare mange ekstraopgaver i forbindelse med stormen Bodil i begyndelsen af december, fortæller Terkel Bruun.

Odense-afdelingen er blandt OKNygaards største. Totalt har anlægsgartnerfirmaet cirka 350 medarbejdere i 10 afdelinger rundt om i landet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109