23948sdkhjf

Kamp til stregen på Skills 2012

Der var spænding og begejstring til det sidste, da præmieuddelingen fandt sted på Skills i Odense lørdag eftermiddag.
Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelser - sluttede lørdag eftermiddag med en festlig præmieoverrækkelse, hvor 30 vindere fra 27 forskellige fag blev kåret.

Tre dage med excellent håndværk og passionerede unge mennesker sluttede lørdag. DM i Skills - Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelser. Blandt andre LO-formand Harald Børsting talte til de unge i en fyldt Arena i Odense Congress Center:

- I sætter ansigt på unge, der er stolte af deres fag, og som har det som mål at være blandt de bedste til det, de laver, sagde Harald Børsting og tilføjede senere direkte henvendt til de knap 200 deltagere, der har været med til DM i Skills 2012:

- I er med til at inspirere andre unge til at tage en faglig uddannelse, og det har vi brug for. Vi har brug for de dygtigste medarbejdere i verden for at sikre vækst og udvikling.

Næste år i Aarhus

Det er anden gang, at DM i Skills bliver afholdt. I år besøgte alt i alt 20.800 mennesker – særligt unge elever fra grundskolen – mesterskabet i Odense.

Næste års vært bliver Aarhus Kommune, og rådmand Hans Halvorsen var til stede for at overtage værtsrollen. Derudover var tidligere undervisningsminister Bertel Haarder på talerstolen for at overrække en særpris i form af Overlærer M. Rasmussens Mindepris til murer Nicolai Munksgaard Asmussen, der vandt guld ved WorldSkills i efteråret.

- Det at have et håndværk, betyder jo ikke at man er låst fast for evigt, men det er et rigtigt godt springbræt til andre ting, hvis man gerne vil videre. Samtidig vil jeg også gerne sige, at det er ikke alle der har vundet i dag, og det er ikke alle der i dag får en uddannelse, men sådan burde det være. Ikke alle er lige dygtige, men det betyder bare at vi skal have to spor på erhvervsuddannelserne, nemlig et slæbespor og en overhalingsbane, sagde Bertel Haarder.

Arbejdsmiljøet i fokus

Arbejdsmiljøet var også en slags vinder i denne konkurrence, og det understregede Freddy Hansen, formand for BAR/bygge- og anlæg inden han lagde ordet over til Arbejdstilsynets direktør Jens Jensen:

- Det er ekstremt vigtigt at I passer på jer selv og jeres kolleger derude på arbejdspladserne, sagde han, og understregede at man både hos fagforeningerne og hos arbejdsgiverne arbejdede sammen om det fælles mål, nemlig at man ikke skal komme til skade på sit arbejde.

I sin motivation for prisuddelingen sagde direktør for AT, Jens Jensen:

- Der anmeldes hvert år cirka 40.000 arbejdsskader, men vi ved at der sker lige så mange, som ikke indberettes. Og blandt de cirka 80.000 skader står jeres aldersgruppe nemlig de 18-24-årige for hvert fjerde uheld. Så derfor skal i tænke jer om. Et andet faktum er at risikoen for at en skade sker, er langt større i det første år efter at I er blevet uddannet. Det er stof til eftertanke, sagde han, inden han delte diplomer ud til en fra hvert af de konkurerende fag, som dommerne havde lagt mærke til sørgede for at holde orden på arbejdspladsen og brugte de nødvendige værnemidler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125