23948sdkhjf

Landskabsarkitekters Råd nedlægger sig selv

Praktiserende Landskabsarkitekters Råd (PLR) har opløst sig selv og anbefaler medlemmerne at søge ind i Danske Arkitektvirksomheder, Danske Ark
Praktiserende Landskabsarkitekters Råd (PLR) har opløst sig selv.

Beslutningen, som blev truffet ved en ekstraordinær generalforsamling i december, er nu efterfølgende konfirmeret ved en urafstemning, hvor over 80 procent af foreningens medlemmer har sagt ja til at nedlægge PLR.

Baggrunden for beslutningen er at PLR med sine cirka 65 medlemsvirksomheder og et lille sekretariat har haft svært ved at servicere og rådgive sine medlemmer i forhold til en mere og mere kompleks byggebranche.

“Bestyrelsen i PLR har i konsekvens af opløsningen anbefalet medlemsvirksomhederne at melde sig ind i Danske Arkitektvirksomheder (Danske Ark), som p.t. har omkring 750 medlemmer", skriver Christian Lerche, direktør i Danske Ark, og Knud W.Ø. Larsen, sekretariatsleder i PLR, i en fælles pressemeddelelse.

De to foreninger har i de seneste år samarbejdet nært om flere faglige emner, for eksempel ydelsesbeskrivelser og tilgængelighed. Dertil har nogle af de større landskabsarkitektvirksomheder, inden for de sidste par år, valgt at flytte deres medlemskab, ligesom der allerede er en del praktiserende landskabsarkitekter, der i forvejen er organiseret i Danske Ark.

- Vi er glade for, at der på denne måde er udsigt til at Danske Ark bliver styrket både kvantitativt og kvalitativt, lyder det fra Christian Lerche.

Flere landskabsarkitektvirksomheder i Danske Ark vil gøre det muligt at repræsentere arkitekterhvervet med større tyngde. Internt i foreningen vil det også give vore mange faglige aktiviteter endnu en dimension i arbejdet. Landskabsarkitekterne vil tilføre os nye perspektiver, lyder det fra Danske Ark.

Et nyt netværk

Når det står klart hvor mange landskabsarkitektvirksomheder der bliver medlemmer af Danske Arkitektvirksomheder, vil foreningen – i samarbejde med PLRs afgående bestyrelse og sekretariatsleder - tage fat på at etablere et netværk for landskabsarkitekter i foreningen.

- Vi vil også arbejde for, at landskabsarkitektvirksomhederne involveres bedst muligt i Danske Arks arbejde og for eksempel repræsenteres i vores faglige udvalg, hvor det er relevant, siger Christian Lerche.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094