23948sdkhjf

Byggefirmaer får ekstra skattetjek

Byggepladskontrol giver anledning til yderligere skattekontrol
Omkring en tredjedel af de virksomheder, som Skat besøgte ved en landsdækkende kontrol på danske byggepladser med fokus på social dumping, bliver nu udsat for yderligere kontrol.

Det er tvivl om ansættelsesforhold og lønforhold, der nu skal underkastes en nærmere kontrol.

I en pressemeddelelse efter kontrolaktionen tirsdag oplyser Skat, at man på baggrund af tidligere erfaringer forventer, at en del af kontrakt- og arbejdsforholdene vil blive ændret, så Skat får sikkerhed for, at skattebetalingen foregår efter reglerne.

- Resultaterne af kontrolbesøgene på byggepladserne viser, at der fortsat kan være tvivl om lønforholdene på en anseelig del af på de virksomheder og for de medarbejdere, som Skat mødte, hedder det.

Skat har ved tidligere aktioner afdækket falske entrepriseforhold, hvor der rent faktisk var tale om egentlige lønmodtagerforhold, hvor der skal afregnes a-skat.

Syv sager giver bøder

Arbejdstilsynet besøgte ved kontrollen 82 byggepladser landet over. Omkring en fjerdedel af de virksomheder, som tilsynet mødte ved kontrollen, var udenlandske. Tilsvarende udgjorde antallet af reaktioner overfor udenlandske firmaer også en fjerdedel af det samlede antal. Der blev afgivet i alt 56 reaktioner. Arbejdstilsynet oplyser, at i syv af tilfældene var der tale om så alvorlige overtrædelser af arbejdsmiljøloven, at et strakspåbud vurderes at skulle følges op af en bødestraf.

I øvrigt blev der konstateret fem tilfælde af manglende registrering i RUT-registret, mens politiet anholdt tre udlændinge, hvis forhold nu skal undersøges.

Der var tale om den femte landsdækkende fælleskontrol i år. Der var særlig fokus på store byggepladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094