23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION MIDTJYLLAND

VINDMØLLER - NORDDJURS: Norddjurs Kommune offentliggør nu et forslag til lokalplan for vindmøller ved Hevring Ådal med tilhørende kommuneplantillæg.

Lokalplanen vil gøre det muligt at opstille seks op til 50 meter høje vindmøller i Hevring Ådal.

Høringsperioden slutter den 28. november, og det er planen at holde et offentligt møde om planerne den 25. oktober.

REGION SJÆLLAND

GRUNDE - SLAGELSE: Slagelse Kommune har fremlagt et forslag til lokalplan for et område på Skalsbjergvej til offentlig høring frem til den 19. november.

Lokalplanen giver mulighed for at udstykke op til tre store grunde i stil med de store parceller, der tidligere er blevet udstykket og bebygget på Skalsbjergvej.

Slagelse Kommune er også på vej med en kloakering af Kongsmark Strand.

Kommunen skal i den forbindelse erhverve de nødvendige rettigheder for placering af pumpestationer, ledninger og brøndegennem ekspropriation. Der holdes åstedsforretninger på de berørte matrikler den 30. oktober.

KYSTSIKRING - ODSHERRED: Odsherred Byråd har godkendt, at kommunen udlægger 100.000 kroner til projektering af kystsikring i "Digeprojekt Gniben", som er dannet af en række grundejerforeninger yderst på Sjællands Odde, hvor sommerhusgrundene er truet af oversvømmelse ved stormflod. Projektet er under godkendelse i Kystinspektoratet og vil koste en halv mio. kroner at realisere. Anlægsopgaven skal udbydes i licitation og udgifterne fordeles mellem grundejerne i området.

Byrådet har også bevilget 471.000 kr. fra puljen til "kvalitetsfondsmidler" til anlæg og reparation af mindre anlægsopgaver i skoler og daginstitutioner. Blandt andet skal lunker i kloakledningen ved juniorklubben i Herrestrup afhjælpes, og græsplænen ved juniorklubben i Hørve skal drænes. Der blev på samme byrådsmøde også frigivet 400.000 kr. til etablering af ny kloakledning fra skolegården på afdeling Grundtvigsvej under Skolerne i Nykøbing.

Endelig har Odsherred Byråd bevilget en halv mio. kroner til de 46 broer i kommunen, som trænger til renovering. Pengene skal bruges til en vurdering af broernes bæreevne.

CAMPINGPLADS - ROSKILDE: Roskilde Byråd vedtog forleden en ny lokalplanen for Roskilde Camping.

Lokalplanen giver på den ene side mulighed for flere pladser og flere hytter. Det kan ikke lade sig gøre på den nuværende campingplads uden større terrænændringer, som vil ødelægge det flotte landskab. Samtidig giver planen mulighed for en vis vintercampering. På den anden side præciserer lokalplanen, at der skal være uhindret adgang til skolecykelstien, og at der skal være offentlig adgang ad gangstierne fra Svaleøvej til campingpladsen uden for campingsæsonen.

Nye hytter højst kan blive 25 kvm, og at der ikke må være høje træer i den nye randbeplantning nord for den nye del af campingpladsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125