23948sdkhjf

Byggenyt

REGION HOVEDSTADEN

KULHUSE: Frederikssund Kommunalbestyrelse har nu vedtaget Lokalplan nr. 048 og kommuneplantillæg 010 for Kulhusgården i Kulhuse.

De to godkendte planer har til formål at ændre anvendelsesmulighederne for Kulhusgården, så der åbnes mulighed for, at de eksisterende bygninger kan anvendes til ferielejligheder i stedet for den nuværende anvendelse, der i lokalplan 25 fra den tidligere Jægerspris Kommune er fastlagt til lejrskole og fritidsklub.

Lokalplanen fastlægger rammerne for ombygning og indretning af Kulhusgården med 10 ferielejligheder med tilhørende fælles faciliteter.

FREDERIKSSUND: Frederikssund Kommune har købt en af kommunens markante ejendomme, den tidligere kunsthøjskole Thorstedlund, af Jensen Group A/S.

Ejendommen skal være et fyrtårn inden for forebyggelse. Stedet skal i første omgang rumme et tilbud til familier og unge med brug for særlig støtte.

Thorstedlund har et grundareal på 32.331 kvm og 3.398 kvm bygninger. I første omgang indrettes 900 kvm til famile- og ungehus. Frederikssund Kommune betaler 10 mio. kr. for Thorstedlund, som er vurderet til 14 mio. kr., og dertil kommer en udgift på 13 mio. kr. til renovering og indretning af de første 900 kvm.

Kommunen overtager ejendommen den 1. oktober 2012.

REGION SJÆLLAND

ROSKILDE: Roskilde Byråd har tidligere godkendt en overordnet køreplan med fem trin for det videre arbejde med Røde Port arealet, og nu er diverse forhandlinger og analyser gennemført og byrådsbehandlet.

Ifølge det nu vedtagne bliver projektets maksimale bebyggelse 100.000 kvm, og andelen af detailhandel fastlægges til 15-20.000 kvm. Den maksimale bygningshøjde afklares i forbindelse med en arkitektkonkurrence.

REGION SYDDANMARK

BOGENSE: Det tidligere plejehjem Solgaarden i Bogense vil allerede til næste år blive rammen om Bogenses nye sundhedshus. Det er en realitet, efter at regionsrådet på sit møde den 24. september godkendte Region Syddanmarks og Nordfyns Kommunes planer for det nye hus.

Sundhedshuset skal give borgerne en lettere og mere overskuelig adgang til deres sundhedstilbud. I huset samles nemlig både regionale og kommunale sundhedstilbud i et fælles samarbejde. Det er tanken, at huset også skal anvendes som et eksperimentarium, hvor både patienter og personale afprøver og anvender telemedicinsk udstyr og velfærdsteknologi som for eksempel videokonferencer med læger og afdelinger på regionens sygehuse.

Det nye sundhedshus i Bogense kommer i alt til at brede sig over 1.500 kvm, og etableringen af sundhedshuset kommer til at koste cirka 11 mio. kroner.

NYBORG: Det bliver en dyr affære for Region Syddanmark at nedlægge de nuværende boliger på institutionen Strandvænget på Skaboeshuse og i stedet bygge nye boliger og faciliteter til de handikappede beboere, skriver Fyens Stiftstidende.

Som tingene ser ud i dag, skal regionen investere i omegnen af en kvart mio. kroner til opførelse af nye boliger og faciliteter til beboerne alene i Nyborg og Kerteminde.

REGION MIDTJYLLAND

HERNING: Et samlet Herning Byråd indgik for nylig indgået budgetforlig, og blandt de ting, kommunen har valgt at afsætte penge til, er et nyt, topmoderne bibliotek lige midt i byen.

Biblioteket skal indrettes i en bygning, som i øjeblikket står tom, og det skal være et topmoderne bibliotek, som kan alt det, et moderne bibliotek skal kunne – og mere til. Projektet kommer til at koste i omegnen af 80 mio. kroner at realisere.

Også en række hal-udvidelser og -renoveringer kan gennemføres som følge af forliget, ligesom der kan tages hul på omfattende energirenoveringer af en række kommunale bygninger.

ØRUM: Et forslag til lokalplan for et erhvervsområde i Ørum, Norddjurs Kommune, er i øjeblikket og frem til den 14. november fremlagt til offentlig høring.

Ørum er udpeget som centerby i Kommuneplanen, og den lokalplan, der nu er på vej giver mulighed for opførelse af diverse erhvervsbyggeri. Blandt andet kan der med lokalplanens vedtagelse opføres en dagligvarebutik.

Lokalplanområdet ligger mellem Skolebakken og hovedvejen i Ørum. Området har hidtil været i landbrugsdrift. Lokalplanen fastlægger placeringen for ny bebyggelse, adgangsvej og parkeringspladser.

SKIVE: Skive Kommune har fremlagt et forslag til lokalplan for et biogasanlæg på Skivevej ved Balling cirka én km nordøst for Balling til offentlig høring.

Der er udarbejdet miljøvurdering i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer.

Planforslaget er fremlagt til høring frem til 17. november.

hJERM: Struer Kommune har modtaget ansøgning om tilladelse til at opstille et cirka 42 kvm stort solcelleanlæg på ejendommen Tellingvej 17 i Hjerm.

Solcelleanlægget ønskes opstillet i en lavning syd for ejendommens bebyggelse i tilknytning til tæt beplantning.

Struer Kommune har meddelt tilladelse til det ansøgte under forudsætning af, at der etableres beplantning omkring solcelleanlæggets sider og bagkant, således at solcelleanlægget integreres i en samlet randbeplantning. Der kan klages over kommunens afgørelse indtil 30. oktober.

ODBY: Struer Kommune har modtaget en ansøgning om tilladelse til at indrette to ferielejligheder på ejendommen Hovedvejen 3, Odby, Thyholm. Lejlighederne indrettes i eksisterende bygninger.

Struer Kommune har meddelt tilladelse til det ansøgte. Der kan klages over afgørelsen indtil den 16. oktober.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096