23948sdkhjf

MT Højgaard fyrer folk

Færre ordrer betyder afskedigelser hos landets største entreprenør
Danmarks største entreprenørvirksomhed MT Højgaard A/S slanker organisationen og fyrer et antal funktionærer i byggeridivisionen. Der er angiveligt tale om 25-30 personer. De tre geografiske afdelinger - Sjælland, Syddanmark og Midt- og Nordjylland - bliver alle berørt.

MT Højgaards koncernkommunikationschef Sofie Karen Lindberg bekræfter, at MT Højgaard ved udgangen af september har afskediget et antal medarbejdere i den danske byggeriforretning, og at fyringerne er fordelt på alle divisionens tre afdelinger.

Hun ønsker ikke at oplyse, hvor mange medarbejdere, der er tale om.

- Procentvis i forhold til MT Højgaards kerneforretning er der ikke tale om noget stort tal, men det er klart, at det er noget, der kan mærkes for de enkelte berørte afdelinger, siger Sofie Karen Lindberg.

- Der er tale om en kapacitetstilpasning. Vi kom som bekendt ud af 2011 med et betydeligt underskud, og det har medført en strammere risikoprofil. Vi byder på mindre og får dermed færre ordrer, og det bliver forretningen løbende tilpasset til, siger hun.

Dårlig ledelse

MT Højgaard A/S fik i 2011 et underskud før skat på 335 mio. kroner baseret på en omsætning på 9,3 mia. kroner mod et overskud i 2010 på 100 mio. kroner.

I forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet sagde selskabets bestyrelsesformand Helge Israelsen til Licitationen, at MT Højgaard har haft nogle projekter, som er kørt af sporet som følge af blandt andet dårlig ledelse og dårlig forberedelse.

Han lagde derfor op til en revidering af MT Højgaards forretningsområder og udenlandske aktiviteter.

Det store underskud førte samtidig til, at koncernens hidtidige administrerende direktør Kristian May blev fyret. Den ny administrerende direktør Torben Biilmann, hentet i NCC Construction Danmark, begynder hos MTH 1. november.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094