23948sdkhjf

Krisecentret Danner er klar til indflytning

Danners hus i Nansensgade 1 er blevet færdigrestaureret, og organisationen flytter tilbage til et fantastisk sted. Tilbageflytningen finder sted i disse dage
Restaureringen af Danner huset har skabt de optimale rammer om Danner, som skal fungere som en åben og moderne organisation med et trygt og professionelt krisecenter for voldsudsatte kvinder og børn.

Med restaureringen er husets særlige bevaringsværdige rum igen komme til at indtage en central funktion. Eksempelvis er husets indgang flyttet, så der er indgang via husets foyer og oprindelige hovedindgang. Alle husets boliger får eget bad, toilet og tekøkken.

Restaureringen af huset er sket i et partnerskab med Realdania og er derudover støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden og Oak Foundation Denmark. Nordea-fonden har støttet udvikling og realisering af terapihaven. Bygherrerådgiver på projektet har været Rambøll A/S.

Mange involveret

Totalrådgiver har været Varmings Tegnestue. Underrådgivere har været Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører (konstruktioner), Strunge Jensen Rådgivende Ingeniører (installationer), Schønherr (landskab), +Pedersen (indretning) og Praksis Arkitekter (skolestue).

Restaureringen af huset har fundet sted fra november 2010 til oktober 2012 og har omfattet hele huset og omkringliggende arealer. Arbejdet er udført i fem storentrepriser. Murerentreprise: O.P. Nedergaard/K.A. Hansen. Tagentreprise: Hovedstadens Bygningsentreprise. Tømrer/snedkerentreprise: Jakon. Teknikentreprise: Glenco. Malerentreprise: Malerfirmaet Peter Munck & Søn. Restaureringen er sket med respekt for husets oprindelige arkitektur, historie og fremadrettede funktion.

I 2007 finansierede Realdania et forprojekt, hvor Bygningskultur Danmark og Signal Arkitekter beskrev rammer og behov ved en ombygning og opgradering af huset. Projektet har et samlet budget på cirka 96 mio. kroner.

Et delprojekt har omhandlet udvikling af en terapihave målrettet voldsudsatte kvinder og børn. Det er landskabsarkitekterne Schønherr, der i samarbejde med ph.d. Victoria Lynn Lygum har udarbejdet haveplanen.

Et særligt hus

Realdania om sin støtte til restaureringen af Danners hus.

- Danner har et ganske særligt hus med en særlig historie. Huset er skabt til at tage vare på udsatte kvinder, og krisecentret er således tæt forbundet med husets sjæl og historie. Samtidig er det et hus med høj fredningsværdi, men det har også været meget nedslidt, og jeg synes ikke, at kvinderne har boet under acceptable forhold. Realdania og en række filantropiske fonde har derfor valgt at finansiere restaureringen af Danner af to årsager: Den ene er, at det er et fantastisk byggeri historisk set, og den anden er, at Danner tager sig af både voldsudsatte kvinder og deres børn, og de fortjener nogle værdige rammer. Det har været en spændende udfordring at få det historiske hus og dets nutidige funktion til igen at spille sammen på den bedste måde, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109