23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION MIDTJYLLAND

ARKÆOLOGI - SØFTEN: Byrådet i Favrskov Kommune har bevilget 970.000 kroner til arkæologiske undersøgelser af erhvervsbyggegrunde i Søften.

På to erhvervsbyggegrunde – Omega 15 og Gamma 5 – har arkæologiske forundersøgelser nemlig vist, at grundene bør undersøges yderligere.

Favrskov Byråd godkendte derfor på byrådsmødet 25. september en anlægsbevilling på 860.000 kr. til de nærmere arkæologiske undersøgelser.

Byrådet godkendte samtidig en anlægsbevilling på 110.000 kr. til arkæologiske forundersøgelser af et andet område i Søften.

CYKELSTI - SEVEL: Teknik og Miljø i Holstebro Kommune indstiller til Teknisk Udvalg, at et rådighedsbeløb på 1.874.000 kroner frigives til forundersøgelser, opmålinger, projektering og udarbejdelse af ekspropriationsmateriale forud for etablering af dobbeltrettet cykelsti mellem Vinderup og Sevel, således at projektet kan igangsættes. Vejdirektoratet meddelte i juli tilsagn om tilskud på 2.488.000 kroner til anlæg af dobbeltrettet cykelsti mellem Vinderup og Sevel.

Når stien er projekteret, vil der komme en ansøgning om tillægsbevilling til gennemførelse af projektet finansieret af puljen til cykelstier og stier 2013.

REGION SYDDANMARK

VANDLØB - BREGNINGE: Teknisk Afdeling i Ærø Kommune har udarbejdet en rapport vedrørende et restaureringsprojekt i vandløbet Kirkebækken syd for Bregninge på Ærø.

Rapporten er et forslag til, hvordan man kan forbedre ynglemulighederne for havørred og andre laksefisk i Kirkebækken.

Restaureringsprojektet er fremlagt til høring frem til den 14. november.

region sjælland

CYKELSTI - GL. LEJRE: Der skal anlægges cykelsti mellem Gl. Lejre og Gevninge, og forleden blev der holdt borgermøde om projektet.

Det er planen, at stien, som der afsættes seks mio. kroner til, skal ligge klar om et års tid, men der er fortsat et par udfordringer, som ikke er løst. En af de største udfordringer er motorvejsbroen på strækningen, hvor der på ingen måde er plads til en cykelsti, skriver Dagbladet Roskilde. Lejre Kommune forestiller sig, at der måske kan sættes en slags vinge på broens vestside, hvor cyklisterne kan køre. Vingen skal i så fald bæres af motorvejsbroen. Alternativt skal der bygges en selvbærende bro lige ved siden af motorvejsbroen.

REGION HOVEDSTADEN

SANDFODRING - GILLELEJE: Børstrup Hage Kystsikringslag på Nordre Strandvej i Gilleleje har ifølge deres egen vurdering siden 2000 haft succes med at sikre kysten mod erosion med stenrev. Stenrevet har ifølge medlemmerne bevirket, at beboerne ikke længere får vand i haverne, når det stormer.

Kystsikringslaget fik tilladelse fra Kystdirektoratet til at anvende stenrev på forsøgsbasis, men nu er det slut med godkendelse fra direktoratet, som har bedt foreningen fjerne stenrevet og i stedet benytte sandfodring som sikring. Det fortæller Frederiksborg Amts Avis.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094