23948sdkhjf

Sag om affaldsudbud er nu endeligt afgjort

En langvarig sag om affaldsindsamling i Skive Kommune har nu endelig fået en afslutning efter to klagesager og en annullering
Siden 2010 har Skive Kommunes affaldsselskab Skive Renovation forsøgt at gennemføre et udbud om indsamling af affald i kommunen. Men forløbet har været præget af store vanskeligheder. Der har nemlig i mellemtiden været to klagesager, hvor det begge gange er endt med, at udbuddet måtte gå om.

Til sidst endte det med, at man fra renovationsselskabets side trodsede en afgørelse fra Klagenævn for Udbud og alligevel indgik en aftale med en entreprenør, Firmaet Filtenborg fra Mors, om at udføre arbejdet.

I begge tilfælde har prisen vægtet med 70 procent og andre forhold med de resterende 30 procent, herunder blandt andet driftsikkerhed med videre.

Mest fordelagtige tilbud

I begge tilfælde er det også endt med, at rådgiveren Cowi har fundet frem til, at den hidtidige entreprenør vognmand Filtenborg, var det økonomisk mest fordelagtige tilbud, til trods for, at konkurrenten og klageren, renovationsfirmaet RenoNorden, faktisk var omkring 900.000 kroner billigere.

I første omgang klagede RenoNorden over udbuddet, fordi der var fejl i udbudsmaterialet, og renovationsselskabet valgte derpå at annullere udbudet og lave et nyt.

Her klagede RenoNorden igen, fordi man mente, at der var fejl i den måde, resultatet blev udregnet på - og fik ret i Klagenævn for Udbud, hvorefter kommunen så valgte at indgå aftale med vognmand Filtenborg.

Denne kontrakt blev annulleret af Klagenævnet.

Licitationen - Byggeriets Dagblad har i samarbejde med den lokale avis, Skive Folkeblad, løbende beskrevet, hvordan sagen har udviklet sig, og nu viser det sig så, at sagen er endeligt afgjort til fordel for RenoNorden i et hasteudbud i ren priskonkurrence. Der var også i dette tilfælde tale om en besparelse på mellem 800.000 og 900.000 kr.

Lettere tredje gang

I Skive Renovations to første forsøg blev kvalitet som sagt pointsat, og det var dér, det gik galt.

- Tredje omgang gik meget let, for kun ét talte - prisen. Det vil sige, at den virkomhed, der kom med den laveste pris, fik opgaven. Derfor blev det RenoNorden, fortæller Svend Pedersen, direktør for Skive Renovation til folkebladet.

Han beklager det lange forløb med fejl og underkendte udbud.

- Det skyldes snørklede EU-regler, og at Klagenævnet for Udbud har ændret mening om, hvad der er rigtigt og forkert.

Sagens endelige udfald bliver, at RenoNorden nu har opgaven med at køre renovationskørsel i Skive de kommende fire år - og altså til en lavere pris end den, som vognmand Bjørn Filtenborg kunne tilbyde.

RenoNordens direktør Torben Lindholm har tidligere over for Licitationen - Byggeriets Dagblad erklæret, at han mente, at afgørelserne i udbuddet var urimelige, fordi RenoNorden er billigst og dermed burde vinde opgaven.

Den anden entreprenør Filtenborg, som nu har tabt opgaven, kan nu anlægge en sag mod kommunens renovationsselskab for tabt ordre, men ønsker ifølge Skive Folkeblad ikke at gøre yderligere i sagen.

De medarbejdre, der har været beskæftiget hos Filtenborg, bliver nu flyttet over i RenoNorden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078