23948sdkhjf

Trepartsforhandlinger er reelt brudt sammen

Dansk Metal har meddelt, at metalarbejderne ikke vil acceptere hverken færre helligdage eller at afgive feriedage i forbindelse med trepartsforhandlingerne
Det var nærmest om om, der blev sprængt en bombe på Christiansborg, da Dansk Metal, der ellers traditionelt har haft meget tætte bånd til Socialdemokratiet, fredag formiddag meddelte offentligt - regeringen havde øjensynlig fået meddelelsen aftenen - før, at man afviser at afgive feriedage eller helligdage for at skaffe mere arbejdskraft. Dermed slutter metalarbejderne sig til de offentligt ansatte, og trepartsforhandlingerne er reelt brudt sammen.

Trepartsforhandlingerne var ellers et af regeringspartiernes "slagtilbud" både i valgkampen og i regeringsgrundlaget, og med sammenbruddet står regeringen tilbage og mangler fire milliarder kroner for at få økonomien til at hænge sammen.

Fra alle sider var vurderingen på forhånd, at regeringen havde "klappet" en aftale af sammen med fagbevægelsen, og at arbejdsgiverne næppe ville modsætte sig forlænget arbejdstid ved at fjerne ferie- eller helligdage.

Nu står regeringen tilbage som kejseren i eventyret om "Kejserens nye klæder" - den er klædt af og har intet til at dække sig af med. Havde nogen regnet med en rolig politisk sommer, så kan de godt tro om igen. I krogene på Christiansborg hviskes der nu om et efterårsvalg eller et valg senest i forbindelse med finanslovsforhandlingerne.

Det er nærmest utopi i den nye situation at forestille sig, at Venstre eller andre borgerlige partier vil bidrage til en skattereform, og Enhedslisten brager frem i meningsmålingerne.

Regeringen er kørt fast, før den kom igang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094