23948sdkhjf

MIS Recycling er blevet altædende

Hos MIS Recycling plejer menuen at stå på beton, asfalt, natursten og lignende "hård kost". Men virksomheden breder sig til nye forretnings-områder og har nu også tilføjet træ på spisekortet
MIS Recycling i Fjenneslev er rigtig gode til at gøre store ting mindre, så de kan genbruges.

De knuser for eksempel nedrivningsbrokker, som da de for nylig "pulveriserede" Carlsbergs gamle tappehaller, så materialerne kan genanvendes som for eksempel stabilt materiale i veje.

Men nu udvider virksomheden, som i de seneste år har oplevet en stor vækst på sit område og er blevet Danmarks største knuseentreprenør, med nye mere "letfordøjelige" forretningsområder. Virksomheden har nemlig kastet sig over neddeling af træ og andet organisk materiale.

Ikke vegetarer

- Det er ikke fordi, vi er blevet vegetarer, men man kan sige, at vi er blevet altædende, joker Martin Henriksen, direktør i MIS Recycling, om virksomhedens nye tiltag.

Det er eksisterende kunders efterspørgsmål, der har fået MIS Recycling til at udvide sit forretningsområder. Udvidelsen kommer som en naturlig fortsættelse af virksomhedens udvikling.

- Mange af vores eksisterende kunder har også en masse affaldstræ liggende, som de har brug for at få gjort mindre, så det er meget naturligt, at vi udvider vores kompetencer med neddeling, siger Martin Henriksen.

Det giver god mening at neddele sit affaldstræ. Ved at neddele træet fylder det ikke bare mindre, det kan også sælges som biobrændsel til landets mange kraftvarmeværker, som producerer el og varme af det. I Danmark har vi, i modsætning til resten af verden, mange kraftvarmeværker. Det kolde klima gør, at vi har behov for at få opvarmet vores huse, og vi bor så tilpas tæt til, at det kan lade sig gøre at føre varmen fra fjernvarmeværket ud til de private boliger.

- Hele tanken om at lave affaldstræ om til biobrændsel passer godt i MIS Recyclings ånd, vi arbejder jo i forvejen med at transformere noget der betragtes som affald til produkter der kan bruges igen, fortæller Martin Henriksen.

Drøm om flere

Foreløbig har MIS Recycling to neddelingsanlæg – et hurtigtgående anlæg og et langsomtgående anlæg. Anlæggene er fra den østrigske producent Komptech. Med en kapacitet på ca. 60 tons i timen hver, er det to anlæg i den tunge klasse. Ikke mindre end 27 tons stykket, vejer de. Heldigvis er de mobile og selvkørende, så de er lette at flytte rundt på.

Med deres grønne farve, skiller de to nye anlæg sig ud blandt MIS Recyclings øvrige maskiner, som typisk er blå eller orange. Men hvis alt går som det skal, får maskinparken snart flere grønne venner.

- Vi råder over cirka 65 enheder alt i alt i dag. Men vi vil selvfølgelig gerne udvide og jeg drømmer da om at vi skal have flere grønne maskiner, fortæller Martin Henriksen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094