23948sdkhjf

Byggenyt

REGION MIDTJYLLAND

BORDING: Stationsbyen Bording i Ikast-Brande Kommune skal fornyes, og forleden kunne tre teams præsentere hvert deres bud på fremtidsvisioner for byen.

De tre bud skal nu nærlæses af konsulentvirksomheden Hausenberg og skrives sammen til én samlet vision for, hvordan Bording skal løfte sig til nye højder og blive en by som indbyggerne er stolte af at kalde deres, skriver Herning Folkeblad.

BJERRINGBRO: Bjerringbro Idrætspark er kommet et meget, meget stort skridt nærmere drømmen om Fremtidens Idrætspark, efter at Bjerringbro Elværk har besluttet sig for at donere intet mindre en 500.000 kr. til halprojektet, skriver Midtjyllands Avis.

Donationen fra Elværket kommer i forlængelse af, at byens borgere har lagt og fortsat lægger pæne beløb i kassen, og samtidig med at der er sat en indsamling i gang hos byens erhvervsliv.

Viborg Kommune bidrager med 10 mio. kr. til Fremtidens Idrætspark, som kommer til at koste på den anden side af 20 mio. kr.

GPP Arkitekter har tegnet idrætsparken, som skal være ét samlet anlæg. Et sted hvor inde og udeaktiviteter smelter sammen og overlapper hinanden. En overdækket udendørs multibane og rambla skal være frit tilgængelige for byens borgere.

Hallens størrelse giver mulighed for at etablere op til fire badmintonbaner, basketballbane eller opsætning til bordtennis.

REGION SYDDANMARK

SØBY: Til efteråret skal Søby Kirke renoveres. Kirken skal have ny kalk på væggene og prædikestolen skal sænkes.

MARSTAL: Den A.P. Møllerske Støttefond har givet tilsagn om en donation på 12 mio. kr. til 4. Maj Kollegiet i Marstal. Det samme har DS Norden ved DS Orients Fond, og dermed kan kollegiets ambitiøse renoveringsplan til 24 mio. kr. realiseres. Kollegiet skal renoveres fdra kælder til kvist, og samtlige 40 værelser skal sættes i stand, samtidig med at et par nye værelser etableres på førstesalen. Derudover skal den tidligere hovmesterbolig indrettes til handicapvenlige boliger, og det gamle storkøkken skal nedlægges og erstattes af en pantry-funktion til forsamlingsrummet, skriver Fyns Amts Avis.

KOLDING: Økonomiudvalget i Kolding Kommune indstiller nu til byrådet, at et lokalplanforslag for et område ved Hylkedalvej fremlægges til offentlig høring.

Lokalplanen vil gøre det muligt at etblere et lokalcenter med et samlet butiksareal på maksimalt 2.000 kvm og en maksimal butiksstørrelse på 1.000 kvm. Vejadgang vil ske fra Hylkedalvej og Holbergsvej. Der er reserveret areal til eventuel støjafskærmning mod de nærmeste boliger mod syd.

Lokalplanarbejdet blev oprindelig sat i gang i starten af 2010, men processen gik i stå – tilsyneladende fordi den daværende rådgiver manglede en investor, der ville etablere butikken, oplyser Kolding Kommune. I 2011 kom en ny rådgiver, som havde en investor, og arbejdet med kommuneplantillæg og lokalplan blev genoptaget.

REGION SJÆLLAND

NAKSKOV: Lolland Byråd besluttede forleden at udsætte sagen om godkendelse af og kommunal garanti for et lån på cirka 10 mio. kr. til ombygning og renovering af Birkevænget i Nakskov. Byrådet ønsker sagen gennemgået en gang mere, idet den ikke er så ligetil, forklarer borgmester Stig Vestergaard til Lolland-Falsters Folketidende.

Ombygningen i Birkevænget indebærer ifølge planerne blandt andet, at 12 store boliger bygges om til 18 mindre. Og da der i forvejen står en del almene boliger ledige i Nakskov, vil byrådet sikre sig, at den situation ikke forværres, inden man giver grønt lys for ombygningen. Stig Vestergaard siger, at man i kommunen gerne vil have færre, men bedre almene boliger.

Sagen er udsat til byrådets møde senere på måneden, og det skal også genbehandles i økonomiudvalget inden da.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109