23948sdkhjf

Fibernetselskaber får ja til sammenlægning

Landets største fibernetselskab er en realitet, efter Konkurrencestyrelsen har godkendt sammenlægningen af fiberaktiviteterne hos Seas-NVE og NRGi
Energiselskaberne Seas-NVE og NRGi kan fortsætte sammenlægningen af sine fiberaktiveter, så de den 1. september i år lægges sammen i selskabet Fibia.

Konkurrencestyrelsen har netop godkendt sammenlægningen, og dermed er landets største fibernetselskab en realitet.

- Det er glædeligt, at vi har fået godkendelsen inden sommerferien, for vi har rigtig mange ting, som vi skal have på plads inden lanceringen af vores nye selskab den 1. september, siger Ole Hillebrandt, der er konstitueret direktør for Fibia, i en pressemeddelelse.

Meldt ud i juni

De to selskaber meldte fusionsplanerne ud i sidste måned, og Fibia etableres som et selvstændigt selskab med aktiver på 2,5 mia. kroner. Der bliver indskudt et betydeligt kapitalbeløb, som sikrer, at Fibia i de kommende år kan sætte fart på udrulningen af fibernet.

I første omgang vil Fibia koncentrere sig om de respektive regioner hos Seas-NVE og NRGi, men ambitionerne er større end Sjælland og Østjylland.

- Det er en rigtig god nyhed, at vi nu har alle formalia på plads, så vi kan begynde vores nye rejse med Fibia og alle de spændende muligheder, som et slagkraftigt fibernetselskab giver, siger Ole Hillebrandt.

Største herhjemme

Fibia bliver det største fibernetselskab i Danmark og har passeret mere end 200.000 husstande og erhvervsvirksomheder med fibernet, og har over 70.000 kunder.

Selskabet har et potentiale på mere end 600.000 hustande og over 65.000 erhvervsvirksomheder i Region Sjælland og i Østjylland. Herudover har Fibia også fibernet og kunder i Storkøbenhavn og planlægger at investere et milliardbeløb over de kommende år, der skal sikre, at flest mulige hustande og erhvervsvirksomheder kan få fremtidens infrastruktur - fibernet.

Ved etableringen ejer Seas-NVE 65,5 procent af Fibia, mens NRGi’s ejerandel er på 34,5 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125