23948sdkhjf

Byggenyt

REGION NORDJYLLAND

THISTED: Thisted Kommunalbestyrelse har sagt ja til at frigive tre mio. kroner, som er afsat til medfinansiering af et besøgscenter ved Testcenter Østerild.

Der har siden 2011 være arbejdet på både udformning og ejermodeller for henholdsvis besøgscenteret og testcenterets driftsbygning, og tilbage i juli måned blev i interessetkredsen enige om, at der skal opføres to seperate bygninger til henholdvis besøgscenter og driftscenter. Thisted Kommune bliver bygherre og ejer af besøgscenteret. Testcenter Østerild, Danmarks Tekniske Universitet bliver bygherre og ejer af driftscenteret.

Udover Thisted Kommune bidrager blandt andre Vindmølleindustrien, Region Nordjylland og Naturstyrelsen til finansieringen. I alt skal der bruges over ni mio. kroner på besøgscentret.

Bygningen til Besøgscenter Østerild får et bruttoareal på cirka 350 kvm.

Der afholdes ifølge planerne en indbudt projektkonkurrence med deltagelse af tre projektteams. Klima, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune bemyndiges til at overdrage projekteringsarbejdet til det vindende team, sende arbejdet i offentlig licitation i fagentrepriseudbud, godkende licitationsresultatet og overdrage arbejdet til de laveste bydende, såfremt projektet kan gennemføres inden for rammerne af det opstillede budget,

NIBE: Aalborg Byråd har godkendt et forslag til lokalplan og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg for et område på Sygehusvej i Nibe, og forslagene er nu fremlagt i offentlig høring frem til 12. november.

Formålet med lokalplanforslaget er at give mulighed for opførelsen af en etageboligbebyggelse i området, der tidligere har været benyttet af Nibe Sygehus.

Lokalplanforslaget skal sikre, at der kan opføres bebyggelse i op til tre etager, og at bebyggelsen arkitektonisk tilpasses den attraktive og synlige placering.

SKALBORG: Aalborg Byråd har godkendt lokalplan 3-6-105 og et tilhørende kommuneplantillæg for boliger, erhverv og butikker i City Syd i Skalborg endeligt. Med vedtagelsen bliver det muligt at etablere to nye store udvalgsvarebutikker i City Syd. Lokalplanen er én ud af flere lokalplaner, der samlet set udgør et opdateret administrationsgrundlag for detailhandelsplanlægningen i hele City Syd.

Klagefristen til Natur- og Miljøklagenævnet udløber 15. oktober 2014.

REGION SJÆLLAND

NÆSTVED: Næstved Byråd har vedtaget lokalplan 052 og et tilhørende tillæg til kommuneplanen for et boligområde ved Farvergade endeligt.

Lokalplanen gør det muligt at bygge en karré færdig med en sammenhængende randbebyggelse ud mod Farvergade og Bredstrædeparkeringen. Lokalplanen giver mulighed for muret etagebyggeri, med en let penthouseetage, der er tilbagetrukket fra den øvrige facade.

Lokalplanområdet er et område med store bevaringsværdier som boderne og Sct. Peders Kirkeplads.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157