23948sdkhjf

Vikarbureau smides væk fra metro

Metroselskabet har tabt tålmodigheden med det irske vikarbureau Atlanco
Metroselskabet har mistet tålmodigheden med en af metrobyggeriets underentreprenører, det irske vikarbureau Atlanco.

Hovedentreprenøren på byggeriet af Cityringen, Copenhagen Metro Team (CMT), måtte således torsdag eftermiddag efter ønske fra Metroselskabet stoppe samarbejdet med underentreprenøren Atlanco.

- Vi har igennem noget tid haft Atlanco under lup. I går fik vi dokumentation for, at der er begået fejl, som nu medfører, at CMT opsiger samarbejdet. Vi stiller meget klare krav til ordentlige forhold på byggeriet, og de krav kan ikke gradbøjes. Derfor slår vi hårdt ned, hvis spillereglerne bliver brudt, og det har vi nu taget konsekvensen af. Derfor er jeg meget tilfreds med, at samarbejdet med Atlanco stopper, siger Henrik Plougmann Olsen, adm. direktør i Metroselskabet, i en pressemeddelelse.

Beslutningen er truffet, efter at 30 polske arbejdere, ansat i Atlanco-selskaber, onsdag nedlagde arbejdet og i stedet gik til fagforeningen BJMF. Her kunne man af lønsedlerne konstatere, at nogle af arbejderne var ansat i et søsterselskab, som ikke er overenskomstdækket.

Hilses velkommen

Hos BJMF hilses Metroselskabets beslutning velkommen.

- Der har været og er for mange brodne kar på metroprojektet, og derfor er det godt, at Metroselskabet slår hårdt ned på dem, der ikke vil respektere danske regler og dansk overenskomst, siger faglig sekretær Michael de Gier.

Ikke godkendt til metro

I kontrakten mellem Metroselskabet og CMT er der indskrevet en social klausul om, at alle underentreprenører skal overholde ILO-konventionen.

Det betyder, at arbejde udført i Danmark skal følge danske løn- og arbejdsvilkår. Samtidig forlanger CMT, at alle deres underentreprenører skal melde sig ind i en arbejdsgiverorganisation.

Det sikrer, at de ansatte på projektet arbejder under dansk overenskomst, og at arbejdet dermed følger danske løn- og arbejdsvilkår.

Atlancos irske moderselskab oprettede for nylig et nyt underselskab i Danmark, der ikke er medlem af en arbejdsgiverorganisation. Selskabet er heller ikke godkendt til at arbejde på projektet, og derfor afsluttes samarbejdet nu med det irske vikarbureau, oplyser Metroselskabet.

I december 2013 blev en tidligere underentreprenør på metrobyggeriet opsagt på grund af mangelfuld dokumentation for overholdelse af dansk overenskomst.

- Langt de fleste virksomheder på byggeriet opfører sig, som de skal. Men der kan være enkelte brodne kar, og dem holder vi skarpt øje med, forklarer Henrik Plougmann Olsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188