23948sdkhjf

Byggevirksomheder prises for at vise socialt ansvar

Skurvognsyoga og indsats for udsatte unge betyder, at to storkøbenhavnske byggevirksomheder er indstillet til hæder for at vise socialt ansvar
To storkøbenhavnske byggevirksomheder er nomineret til en prestigefyldt pris for stort socialt ansvar.

Det drejer sig om entreprenørvirksomheden Christiansen & Essenbæk A/S i Glostrup og murer- og entreprenørvirksomheden Øens Murerfirma A/S fra Amager, der begge er nomineret til at modtage CSR People Prize 2012.

Det er Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA), der står bag prisen, som i år uddeles for 13. gang. I år har 105 virksomheder kandideret til prisen, og det er blandt de fleste nogensinde.

De to virksomheder er nomineret i samme priskategori, men dommerkomiteen bag prisen har ret forskellige begrundelser.

For Christiansen & Essenbæk fremhæver dommerkomiteen et projekt, hvor det er lykkedes at binde fire indsatsområder sammen med succes: Sundhed, trivsel, arbejdsmiljø og kompetenceudvikling, mens det for Øens Murerfirma især er et stort arbejde med at indsluse udsatte unge.

Det sker blandt andet gennem partnerskabsaftaler med flere kommuner, og siden 2010 har mere end 50 været i praktikforløb, hvor 20 procent er blevet fastansat.

Sygefravær styrtdykker

Christiansen & Essenbæk tager gerne utraditionelle aktiviteter i brug som eksempelvis skurvognsyoga og madpakketræning. I dag arbejdes systematisk med virksomhedens sociale engagement, men sådan har det ikke altid været.

- Det er bare noget, vi altid har gjort. Jeg kan huske, at firmaets stifter, Bo Essenbæk, har siddet med en af de timelønnede for at lære ham at læse og skrive. Vi har gjort mange forskellige ting, men det er først inden for de senere år, vi har arbejdet med det som en strategi, siger adm. direktør Jon Buch.

Gennem kompetenceudvikling af ledergruppen og mange andre tiltag, har Christiansen & Essenbæk blandt andet kunnet notere et fald i sygefraværet på 74 procent på to år.

Virksomheden har tidligere samarbejdet med projektet High:Five, hvor kriminalitetstruede får chancen for at komme på ret køl.

Nogen skal jo hjælpe

For Jan Elving og Thomas Damm, indehavere af Øens Murerfirma A/S, har det altid været en naturlig del af virksomhedskulturen at tage et socialt ansvar. Firmaet har i flere år samarbejdet med projektet Spydspidsen, der hjælper unge med en problemfyldt baggrund og med projektet UngeFocus, hvor målgruppen er unge på 18-29 år. De har et ønske om at blive håndværkere, men har flere afbrudte forløb bag sig, og har blandt andet brug for en håndholdt indsats.

- Nogle skal jo hjælpe dem. Og vi tænker selvfølgelig også på, at de drenge, som vi uddanner og hjælper videre, bliver gode ambassadører for vores virksomhed. Samtidig får de så det netværk, som var så vigtigt, da jeg selv fik min læreplads gennem min fars netværk, siger Jan Elving.

Virksomheden rummer desuden forskellige muligheder for, at medarbejderne kan nedtrappe deres arbejde, hvis de for eksempel rammes af stress eller en personlig krise.

Derudover har virksomheden omskolet medarbejdere eller tilbudt dem individuelle aftaler, for at de kan bevare deres tilknytning til virksomheden.

Øens Murerfirma A/S har i øjeblikket fire ansatte med en senioraftale, to er ansat i fleksjob, der er 17 lærlinge og fem i virksomhedspraktik.

Begge virksomheder har faktisk mulighed for at vinde, idet den pågældende pris er delt i to - én til virksomheder med færre end 100 ansatte og én med flere end 100 ansatte.

CSR People Prize, der tidligere gik under navnet Netværksprisen, uddeles af CSR Fonden 13. og 14. november i Sønderborg.

Den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton er hovedtaler ved awardshowet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125