23948sdkhjf

En ny bygning til helt ny maskine

Indkøb af ny maskine nødvendiggjorde opførelsen af helt ny hal for maskinfabrik i Østjylland
Maskinfabrikken Haco A/S i Barrit mellem Horsens og Vejle går imod strømmen i den globale krisetid. For at sikre en fortsat stor vækst, besluttede ejerne at købe en ny specialmaskine til cirka 35 mio. kroner.

Da der desuden manglede plads til maskinen, blev det også besluttet at udvide fabrikken med en dobbelthal på 3.000 kvm, der er opført af Horsens-entreprenøren Base Erhverv as.

Haco har specialiseret sig i bearbejdning af store runde emner af stål og metal - primært til vindmølle-, marine- og offshore/procesindustrien. Den er en af de større niche-producenter i Danmark inden for områderne boring, drejning, fræsning, retning og svejsning af store komponenter - blandt andet som ordreproducerende underleverandør til vindmølleindustrien.

- Udviklingen har i en årrække været fornuftig, og da den maximale grænse for vækst var ved at være nået - samtidig med at det så allermest sort ud på verdensplan - besluttede vi at foretage den største enkelte investering nogensinde i virksomhedens historie. Da alle vore finansielle partnere var positive, var det bare at gå i gang, og vi har ikke haft problemer med at få projektet finansieret, siger den ene af ejerne, Henning Albrechtsen.

Indbudt til licitation

Men indkøbet af den nye maskine nødvendiggjorde opførelsen af en helt ny bygning på fabrikken.

-Da vi også manglede plads til den nye maskine, var vi samtidig nødsaget til at udvide fabrikken - vi havde jo bestilt maskinen. Derfor inviterede vi fire entreprenørfirmaer til at deltage i en licitation. Base Erhverv as fra Horsens blev herefter valgt som hovedentreprenør til at opføre den nye dobbelthal på 3.000 kvm, siger han.

Stål og murværk

Dobbelthallen er opført i en kombination af stål og murværk, og udstyret med 50 tons krankapacitet. Det har givet mere fleksibilitet samt større produktions- og krankapacitet.

Maskinfabrikken valgte et byggeri, der passede æstetisk sammen med det eksisterende - blandt andet en produktionshal fra 2007 med en længde på 70 meter.

Med den nye maskine, der dækker et areal på cirka 400 kvm i den nye dobbelthal, kan virksomheden bearbejde større emner i dimensions-området indtil Ø6900 x 3500 mm.

Og med flere karrusel-drejebænke sammen med den nyeste teknologi, har Haco A/S udvidet sine ydelser indenfor præcisions-bearbejdede emner med høje tolerancekrav.

Søskende videreførte

Haco A/S blev grundlagt i 1966 af Johan Albrechtsen med to medarbejdere. Virksomheden ejes i dag af anden generation - søskendeparret Henning og Irene Albrechtsen, henholdsvis uddannet smed og på kontor. I dag beskæftiger den familieejede virksomhed 50 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14