23948sdkhjf

Beboere siger ja til stor renovering

Boligforening i Valby får renoveret facader og lejligheder for i alt 220 mio. kroner
Et af de områder, som regeringen har udpeget som et særligt ghettoområde gennemfører nu en omfattende renovering til 220 mio. kroner

Beboerne i Boligforeningens AAB’s afdeling 50 på Sjælør Boulevard i Valby i København sagde i tirsdags ja tak til en stor og ambitiøs helhedsplan for renovering af afdelingen

- Med helhedsplanen vil vi fremtidssikre vores bygninger og gøre dem bedre at bo i og derved give området et løft, siger formand for AAB, Bent Haupt Jensen.

Sjælør Boulevard er ét af Valbys store almene boligområder med omkring 2.000 beboere. AAB’s afdeling 50 er opført i 1970 og består af 272 boliger.

Afdelingen ligger i et område, som er på regeringens liste over såkaldte ghettoer, og det gør AAB nu noget ved.

- Med denne renovering giver vi hele området en kæmpe saltvandsindsprøjtning, så Sjælør Boulevard også fremover er et dejligt sted at bo og et sted, nye beboere har lyst til at flytte til, siger Bent Haupt Jensen.

Slår boliger sammen

Helt konkret skal husenes facader efterisoleres og have ny flot beklædning. Derudover skal der bygges nye store opholdsaltaner i forlængelse af køkkenerne, så lejlighederne bliver lysere og får mere rum.

Faldstammer, vandrør og ventilationskanaler udskiftes, samtlige lejligheder får nye moderne køkkener og 24 af boligblokkenes et-rumsboliger sammenlægges, så de bliver til 12 to-rumsboliger.

Som en del af helhedsplanen får beboerne også et nyt fælleshus, som bliver samlingspunkt for deres sociale aktiviteter. Ligeledes bliver bebyggelsens udearealer forbedret med opholdssteder, grillplads og en plæne til boldspil.

Midler udefra

Helhedsplanen støttes økonomisk af Landsbyggefonden og Boligforeningen AAB, så beboerne ikke bliver udsat for tårnhøje huslejestigninger.

Boligforeningen AAB støtter helhedsplanen direkte med 22,6 mio. kroner. og et lån på 2,4 mio. kroner, som først skal betales tilbage 30 år efter renoveringen er gennemført.

Beboerne får derved en huslejestigning på 13 procent plus en lejeforhøjelse for nyt køkken. Til sammenligning ville facaderenoveringen i sig selv have kostet en huslejestigning på 36 procent, uden støtte fra AAB og Landsbyggefonden.

Derfor var der også fuld tilslutning fra beboernes side til at få den visionære plan gennemført, som skal løfte Sjælør Boulevard ind i fremtiden.

AAB’s Byggeafdeling har udarbejdet den samlede helhedsplan i samarbejde med Domus Arkitekter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109