23948sdkhjf

Placeringen af hospital ligger nu fast

Det nye supersygehus i Hillerød bliver bygget sydvest for byen
Det kommende supersygehus i Nordsjælland skal ligge sydvest for Hillerød.

Den placering ligger nu fast, efter Region Hovedstaden på et møde i tirsdags besluttede at placere hospitalet ved Overdrevsvejen.

Placeringen har været bestemt længe, men forud for beslutningen, ligger en omfattende belysning af miljøforholdene og planlægningen af den nye s-tog station.

I marts i år udsendte regionsrådet program og miljøvurdering for placeringen af det nye hospital i offentlig høring. Efter at have behandlet de indkomne høringssvar har regionsrådet besluttet at fastholde placeringen ved Overdrevsvejen som hidtil.

Største arbejdsplads

Når hospitalet står færdigt, vil det være Nordsjællands største arbejdsplads med mere end 4.000 medarbejdere.

Mere end 5.000 patienter og besøgende vil dagligt lægge deres vej forbi hospitalet. Trafikalt vil hospitalet ligge tæt på både motorvej og den nye s-togs station, der bygges tæt på det hospitalet i 2020.

- Det er glædeligt, at placeringen er endeligt besluttet. Det vil sikre de bedste adgangsforhold for både besøgende, patienter og medarbejdere, samtidig med alle kan glædes over de smukke grønne omgivelser, siger Suzanne Aaholm, der er direktør for Hillerød, Helsingør og Frederikssund Hospitaler, der har fulgt arbejdet tæt.

Opgave udbydes

Beslutningen om hospitalets placering er vigtig for, at man nu kan udbyde byggeriet til en række arkitektgrupper, som vil byde på opgaven. Dette vil ske i februar 2013.

- Der er ingen tvivl om, at omgivelserne vil inspirere til en række spændende forslag, som vi senere skal vælge mellem, siger Suzanne Aaholm.

Byggeriet vil først begynde i 2016, men om kort tid kan man følge de arkæologiske undersøgelser på grunden.

Det er Folkemuseet, Hillerød, der står for de undersøgelserne. Det er kun de indledende undersøgelser der igangsættes. Hvis der gøres fund, vil undersøgelsen blive udvidet med egentlige udgravninger.

Nyt Hospital Nordsjælland vil erstatte det nuværende Nordsjællands Hospital, som består af henholdsvis Hillerød, Frederikssund og Helsingør Hospitaler.

Budgettet for byggeriet er på 3,8 mia kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078