23948sdkhjf

Byggenyt

REGION SJÆLLAND

BRORFELDE: Holbæk Kommune har en vision for observatoriet i Brorfelde som nu er kommet et skridt nærmere på at blive virkelighed. A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal giver 10 mio. kroner til et formidlings- og oplevelsescenter i observatoriets bygninger og bakkerne omkring det. Holbæk Kommune arbejder nu på at rejse flere midler, så planerne kan blive til virkelighed.

Planen er at skabe et sted, hvor gæster fra ind- og udland kan kigge stjerner og lære om verdensrummet, såvel som om naturen i det smukke naturområde i Brorfelde.

Både bygningerne og naturen er fredet i Brorfelde. Bygningerne er tegnet af Kaj Gottlob og haverne af landskabsarkitekten Georg Georgsen i 1960’erne og fungerede som Københavns Universitets observatorium.

Holbæk Kommune har gennem længere tid udviklet ideen sammen med Foreningen Brorfelde Centret og Brorfeldes Venner.

KØGE: Området ved Køge Tekniske Skole skal omdannes, så det kommer til at rumme både boliger og offentlige arealer, og snart kan boligselskabet Domea gå i gang med at bygge i alt 85 nye, almene boliger på stedet.

Køge Byråd har givet byggetilladelse til byggeriet, som falder i to etaper. Første etape kommer til at bestå af 52 familieboliger, og anden etape af et seniorboligfællesskab med 33 boliger.

REGION MIDTJYLLAND

HARBOØRE: En af de nye typer lethaller, som Lokale og Anlægsfonden har fået udviklet i år, bliver til næste år opført ved Harboøre Centret. Den 1.650 kvm store lethal i Harboøre opbryder idéen om en hal, der skelner skarpt mellem inde og ude. Ved Harboøre Centret vil man i stedet se en helt ny type idrætsfacilitet, der etablerer en sammenhæng mellem indendørs og udendørs aktiviteter. Lethallen får et meget let arkitektonisk udtryk, hvor aktivitetsområdet bliver afskærmet og overdækket med en nærmest svævende klimaskærm.

Hallen placeres på Harboøre Stadion lige ved siden af Harboøre Centret. Det giver gode muligheder for at udnytte hele områdets idræts- og bevægelsesmuligheder og lade dem supplere hinanden. Facaderne udføres med tre meter høje transparente porte, så lethallen kan åbnes og lukkes alt efter vejret.

I alt koster lethallen fem mio. kroner at opføre. Lokale og Anlægsfonden bidrager med 2,5 mio. kroner, og Lemvig Kommune med 750.000 kroner.

Lethallen er tegnet af jaja arkitekter, ai arkitekter og Vision+ Rådgivende ingeniører.

FASTER: På årets sidste bestyrelsesmøde i LAG Ringkøbing-Skjern blev der bevilget i alt 900.000 kroner til fire projekter. Projekterne har et samlet budget på 8,5 mio. kroner.

I Velling får Velling Andelsbutik 100.000 kroner til nyt indgangsparti med blandt andet en lille café.

Foreningen Faster Andelsmejeri er bevilget 250.000 kroner til istandsættelse af lokaler til to nye iværksættere, som på længere sigt forventes at give cirka 15 nye arbejdspladser.

I Lønborg og Vostrup er der etableret en forening, hvis formål er at etablere et fælleshus for de to nabolandsbyer. Huset skal efter planen indeholde møde- og forsamlingsfaciliteter samt en hal til idrætsformål og tænkes placeret i tilknytning til Vostrup Efterskole. Til dette blev der bevilget 350.000 kroner.

Endelig har Lyne Borgerforening fået 200.000 kroner til et byforskønnelsesprojekt langs hovedvejen i Lyne. Gennem seks delprojekter er det hensigten at skabe beplantninger, grønne områder og mindre torvelignende arealer, som forskønner landsbyen og gør det mere indbydende for både beboere og besøgende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113