23948sdkhjf

Anlægsentreprenørerne trives igen

Det går langt bedre for anlægsentreprenørerne, end det har gjort i de forgangne år. Men det er offentlige projekter, der trækker branchen
Der er pæne smil at se på anlægsentreprenørernes ansigter. Og smilet er væsentligt bedre, end det var for år tilbage, hvor krisen kradsede alvorligt. Men nu er maskinerne i gang, og de fleste melder om gode ordrer. Det kom frem på Danske Anlægsentreprenørers generalforsamling i Odense i torsdags.

Mere kortsigtet

Dog er det ikke så langsigtet, og her er tendensen den samme, som vi i går kunne læse om kabel- og ledningsentreprenørerne, der også var en af sektionerne i samme generalforsamling.

- Generelt går det langt bedre for anlægsentreprenørerne. Men for at vi bliver rigtigt glade, skal der nok lidt mere politisk mod til, siger formanden for Danske Anlægsentreprenører, Henrik Styrup, der til dagligt arbejder i Arkil A/S.

- Anlægsentreprenørerne har i længere tid været begunstiget af “luft-til-jord" opgaver, det vil sige at lægge højspænding ned i jorden. Det arbejde er efterhånden, omend ikke helt så i nogen grad, ved at være gennemført. Vi er glade for de mange infrastrukturprojekter, som giver anlægsentreprenørerne arbejde, men vi mangler helt klart den kommunale side af arbejdet. Der sker stort set ingen byggemodning længere, et område, som især de mindre virksomheder i branchen tidligere har nydt godt af, og det er noget skidt, siger Henrik Styrup.

- Kommunerne kommer desværre til at straffe sig selv ved at vente med at lave vejene. Det enorme efterslæb vil blive til en kæmpemæssig ekstraudgift, for skaderne vokser sig bare større og større på de kommunale veje, og når det så bliver nødvendigt at udbedre dem, er prisniveauet måske et noget andet, end det vi ser i dag, hvor konkurrencen er benhård, og priserne rimelige, fordi virksomhederne er sultne, siger han videre.

Generalforsamlingen torsdag bød også på en gennemgang af vejreglerne, og her er der en klar tendens til, at der lægges mere pres på entreprenørerne for at holde arbejdet i gang på arbejdsstederne for ikke at genere trafikken mere end høst nødvendigt.

- Men det går ikke ud over sikkerheden. Arbejdstilsynet og vejmyndighederne er meget påpasselige og entreprenørerne får ikke lov at hoppe over, hvor gærdet er lavest, og det er også i entreprenørernes egen interesse, for det er jo ikke ufarligt arbejde, når det foregår så tæt på trafikken, siger Henrik Styrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11