23948sdkhjf

Tre nye boligprojekter er på vej i hovedstadsområdet

Som led i Københavns Kommunes udviklingsplaner skal Domea opføre i alt 95 nye familieboliger i Ørestad og Valby. Desuden opfører Domea yderligere 46 seniorboliger i Ishøj.
For at imødekomme den stigende befolkningstilvækst i København har Københavns Kommune planlagt at opføre mere end 9.000 nye almene boliger inden år 2020, således at 20 procent af boligmassen i kommnunen er almene boliger. To konkrete boligprojekter har nu fundet en vinder efter bygge- og boligadministrationsvirksomheden Domea har vundt to udbud.

I samarbejde med arkitekterne Mangor & Nagel har Domea København vundet Københavns Kommunes grundkapitaludbud om 50 almene familieboliger i Ørestad Syd. Den nye bebyggelse kommer til at ligge med en eksklusiv placering lige ud til kanalen ved Vestamager Metrostation.

- Vi er rigtig glade for, at vi har fået dette projekt igennem. Mangor & Nagel har tegnet en boligbebyggelse af høj arkitektonisk kvalitet, siger Domeas byggechef Karsten Pedersen.

45 boliger i Valby

Ved Ny Ellebjerg Station i Valby har Domea København vundet bygherrekonkurrencen om 45 nye almene familieboliger.

Projektet er baseret på et skitseforslag oprindeligt tegnet af arkitektvirksomheden Vandkunsten, men opgaven videreføres nu af Triarc Arkitekter. De nye boliger bliver tre- og fire- rums lejligheder med store altanpartier og attraktive grønne fællesområder.

Moderne seniorer

Samtidig har Domea også vundet et udbud om 46 energivenlige seniorboliger i Ishøj i samarbejde med Ishøj Boligselskab og arkitektfirmaet Witraz.

Projektet skal indgå i byfornyelsen omkring Vejleå Kirke i Ishøj, og de nye boliger er udformet, så de favner de moderne seniorers livsstil med plads til både privatliv og åbne, fællesskabsorienterede udearealer.

Hos Domea er man stærkt tilfredse med at kunne bidrage til udviklingen af kvalitetsbyggerier med boliger, som er til at betale for alle. Lavenergiprofilen sikrer samtidig beboerne et godt indeklima og lave udgifter til varme.

- For os er det helt naturligt at indføre lavenergi i alle vores nye boligprojekter. Alt tyder på, at udgifterne til forbrug kun vil stige, så lavenergi er også en økonomisikring af fremtiden, siger Domeas adm. direktør, Thomas Holluf Nielsen.

Domea er for øjeblikket undervejs med knap 1500 nye boliger fordelt over hele landet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125