Det ukendte danske verdensfirma
DSV har på tre årtier udviklet sig til en af verdens største virksomheder inden for transport- og logistik
Transport- og logistikkoncernen DSV vil imidlertid næppe være blandt de udvalgte. For selv om koncernen har været børsnoteret i 25 år, og er blandt landets absolut største virksomheder, er kendskabet til den danske transportgigant minimalt i den brede offentlighed.
Det bliver der nu rådet bod på med bogen "Transport Giganten historien om DSV", skrevet af to erhvervsjournalister med transport som speciale, Lorents B. Rasmussen og John Aagaard.
Bogen fortæller for første gang den spændende og dramatiske historie om DSV. En virksomhed, der blev grundlagt i 1976 af ni kriseramte vognmænd og en ildsjæl af en iværksætter under navnet De Sammensluttede Vognmænd (DSV).
Et specielt makkerpar
I dag er DSV en af verdens største transport- og logistikkoncerner med selskaber i 62 lande, en omsætning på 44 mia. kr. og 22.000 medarbejdere, der håndterer gods overalt; til lands, til vands og i luften.
Bogen fortæller om en virksomhed og nogle mennesker, der tog turen fra de sjællandske landeveje og grusgrave til de bonede gulve. Det er også historien om et meget specielt makkerpar i dansk erhvervsliv, finurlige arbejdsmetoder og et grænseløst engagement for at få tingene til at lykkes. Undervejs har der været masser af dramatik og magtkampe, men også sjove, menneskelige historier, som tilsammen udgør et moderne erhvervseventyr på godt og ondt.
"Transport Giganten historien om DSV" er tillige en fortælling om to drenge fra arbejderklassen, Leif Tullberg og Kurt Larsen, der udlevede "Den amerikanske drøm" på dansk, endte som internationale virksomhedsledere og mangemillionærer og modtog den største hæder i dansk erhvervsliv, Tietgen Fondens æresmedalje i guld.