23948sdkhjf

Det haster med solceller

Enhedslisten støtter krav om strategi for solenergi. Men er parat til at gøre eksisterende ordninger lidt mindre attraktive
Det gælder om at skynde sig, hvis man vil have gavn af de meget fordelagtige regler for etablering og anvendelse af solenergi i private boliger.

Regeringen er nemlig i fuld gang med at ændre lovgivningen omkring etableringen af private solcelleanlæg på parcelhuse.

Ordningen er simpelthen ved at drukne i sin egen succes, fordi staten mister penge i afgifter, og det vil regeringen nu gøre noget ved.

Men et af partierne bag energiforliget, Enhedslisten, understreger, at de eksisterende ordninger ikke må forringes i en sådan grad, at der standser det, som Enhedslisten kalder en positiv udvikling.

Central placering

- Det er en god nyhed, at solcellerne boomer i Danmark. Det øger produktionen af vedvarende energi og skaber i tusindvis af nye arbejdspladser. Derfor skal væksten i solenergi fastholdes, siger partiets energipolitiske ordfører Per Clausen.

Han henviser til, at Enhedslisten i forhandlingerne om energiaftalen uden held foreslog, at solenergi fik en langt mere central placering i strategien.

- Vi kan nu konstatere, at det ville have været klogt, hvis de andre partier havde lyttet til os. Desværre undervurderede de sammen med Energistyrelsen det potentiale, der er i solenergi. Det står nu helt klart, at vi har brug for en strategi for solenergien, som kan sikre en fortsat vækst solenergien, og at støtteordningerne indrettes, så de sikrer dette, fortsætter Per Clausen.

Principielt

Han noterer i øvrigt, at det står mere og mere klart, at der er meget store miljømæssige problemer i at satse så massivt på bioenergi, som der er lagt op til i energiaftalen.

- Jeg er sikker på, at den analyse af bioenergien, som vi gennemfører i løbet af det næste år, vil understrege behovet for et alternativ til en massiv satsning på bioenergi. Her passer solenergien perfekt ind, siger Per Clausen, der direkte adspurgt afviser, at de eksisterende solcelleanlæg risikerer at få forringet de ordninger, anlæggene blev etableret i tillid til.

- Vi lovgiver ikke med tilbagevirkende kraft, lyder svaret.

Da Licitationen - Byggeriets Dagblad henviser til, at den nye lovgivning om øget beskatning af dieselbiler netop er sket med tilbagevirkende kraft, svarer Per Clausen:

- Der er mange ting, der vi principielt siger, at vi aldrig gør i Folketinget, men alligevel sker engang imellem. Men omkring solceller er der fuldstændig enighed om, at ikke at lave noget med tilbagevirkende kraft, slutter Per Clausen.

En række af byggeriets organisationer sendte allerede i sidste uge et brev til klima- og energiminister Martin Lidegaard, hvor de beder ham om at bevare ordningerne for privates brug af solceller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109