23948sdkhjf

Et akutcenter i samspil med omgivelserne

Viborg får i 2016 et helt nyt akutcenter på sit lokale hospital. Nu har Region Midtjylland udpeget arkitektkonsortiet
Region Midtjylland har udpeget et konsortium bestående af Sweco Architects, Aart architects, Midtconsult og WSP UK Limited som vinder af projektkonkurrencen om det nye akutcenter til 530 mio. kroner på Regionshospitalet Viborg.

Det 22.000 kvm store akutcenter er bygget op omkring en fælles akutmodtagelse, hvor alle akutte patienter ankommer til samme modtagelse og bliver mødt af et tværfagligt personaleteam, der skal sikre en hurtig diagnosticering, observation og behandling.

- Projektet er særdeles godt gennemarbejdet med hensyn til etablering af gode patient- og personaleflow, hvor der er fokus på såvel integritet og effektivitet. […] I akutafdelingen er der rigtig gode ankomstfaciliteter både for gående og akutte, som indlægges via ambulancehallen. De store atriumgårde giver gode muligheder for godt lysindfald i akutafdelingen, hvilket medvirker til at skabe et godt fysisk arbejdsmiljø, skriver Region Midtjylland i dommerbetænkningen.

Holistisk byggeri

Vinderkonsortiet har gennem hele projektforløbet fokuseret på at skabe et holistisk hospitalsbyggeri, hvor funktionelle og sanselige løsninger gensidigt forstærker hinanden.

Målet har været at skabe et effektivt og fleksibelt hospital med et menneskeligt nærvær og stærkt arkitektonisk udsagn.

For at skabe et effektivt arbejdsflow for personalet og et trygt flow for patienterne er akutcentret opdelt i to spor: et offentligt spor, der indeholder de enkelte afdelingers reception og venteområder, samt et afskærmet afdelingsspor, der danner ramme om afdelingerne på hver etage.

Transport af liggende patienter er på den måde afskærmet fra den offentlige zone, hvilket ikke alene skaber effektive rammer for personalet, men også trygge og respektfulde rammer for patienterne.

Inspireret af den unikke beliggenhed på højdedraget i hjertet af Viborg er samspillet med omgivelserne et gennemgående tema i det nye akutcenter, der tilbyder patienter og personale en enestående kontakt til byen, Søndersø og de åbne vidder.

Det tætte samspil med omgivelserne kommer blandt andet til udtryk i de mange terrasser, taghaver og gårdhaver, der giver direkte adgang og udsyn til grønne, rekreative uderum på alle etager. Dertil kommer den nye hovedindgang og foyer, der tilbyder en enestående udsigt over Søndersø og skaber en helt ny ankomstoplevelse til hospitalet.

Færdigt i 2016

Ud over en skadestue består det nye akutcenter af faciliteter til vagtlæger, hospitalsvisitationen og traumemodtagelse med tilhørende heliport på taget.

Konkurrencen omfattede også en ny hovedindgang med tilhørende foyer, et auditorium, en udvidelse af operationsafdelingen, en ny intensivafdeling, faciliteter til dagkirurgien, en udvidelse til billeddiagnostik samt nye sengeafsnit med enestuer.

Byggeriet forventes at gå i gang næste år og stå færdigt i foråret 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094