23948sdkhjf

Betonmand fylder 60 år

Civilingeniør i Alectia A/S Jesper Frøbert Jensen kan fejre sin 60 års fødselsdag i morgen.

Han blev færdiguddannet civilingeniør fra DTU i 1977 og kunne i 1983 tilføje titlen lich. techn. I løbet af sin professionelle karriere har Jesper Frøbert Jensen været ansat ved AEC rådgivende ingeniører (1980-83), Lemming & Eriksson (1983-97), Statens Byggeforskningsinstitut (1997-2000) og Alectia siden 2000 til i dag.

Som ekspert i bygningskonstruktioner og betonelementer har han haft ansvar for en række komplekse projekter i ind- og udland. I sin tid hos Alectia har han blandt andet været projektleder og konstruktionsansvarlig for ombygning og udvidelse af Tivolis Koncertsal og Rødovre centrum.

Han har desuden været tilknyttet som ekspert i betonkonstruktioner ved Grande Mosquée Hassan II i Casablanca i Marokko og er i øjeblikket konstruktionsansvarlig for Navitas Park i Aarhus.

Ved siden af arbejdet hos Alectia er Jesper Frøbert Jensen formand for Foreningen af Anerkendte Statikere samt medlem af Standardiseringsudvalget for Beton og Standardiseringsudvalget for Branddimensionering.

Siden 2009 har han varetaget undervisningen på DTU-kurset "Structural Analysis of Buildings" for danske og internationale studerende. Han er desuden hovedforfatter på "Betonelementer: håndbog i fire bind" (1991) og det opdaterede værk "Betonelementbyggeriers statik" (2010).

Desuden har han udviklet en række populære EDB-programmer til beregning af moderne betonkonstruktioner efter de nye fælleseuropæiske normer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11