23948sdkhjf

Containerbolig er en eksportsucces

Bæredygtighed er kommet for at blive og er mere end et buzzword: Det gælder byggebranchens fremtid – i forhold til både nybyggeri og renovering
Et nyt center i Aarhus, Bæredygtigt Byggeri under Teknologisk Institut, har set dagens lys. Det henvender sig til en bred del af bygge- og rådgivningsbranchen.

- Vi tror på at bæredygtighed er vejen frem. Det er vigtigt at tænke bæredygtighed ind i alle aspekter af byggeri, siger Mette Glavind, direktør i Byggeri og Anlæg.

Det nye center skal, udover at hjælpe branchen med at løse specifikke opgaver inden for bæredygtighed, også fungere som koordinerende led mellem Teknologisk Instituts andre centre, som i forvejen arbejder med bæredygtighed på materialeniveau.

Eksportsucces til Kina

Et eksempel på et bæredygtigt projekt, som Teknologisk Institut har startet, er det såkaldte Worldflexhome, en containerbolig konstrueret som et fleksibelt, modulært byggesystem.

Man kan sammenligne boligen med legoklodser, hvor der er fleksibilitet i bygge- og brugssituationen. Boligerne dækker eget varme- og elforbrug med indbyggede solceller og er oven i købet sikret mod skimmelsvamp fra de efterhånden uundgåelige oversvømmelser.

Anders Thomsen fra Teknologisk Institut, startede boligprojektet for to år siden og forleden blev den første prototype på Worldflexhome præsenteret i Frederiksværk, hvor blandt andre europaminister Nicolai Vammen indviede huset.

- Prototypen skal testes i Danmark, men også i Kina, som satser på netop bæredygtige boligformer, siger Anders Thomsen.

Netværk og konferencer

Det bæredygtige containerprojekt er et af mange, som udspringer af samarbejdet mellem virksomheder og Teknologisk Institut.

Byggeri og Anlæg huser også innovationsnetværket InnoBYG, hvor direktør Mette Glavind blandt andre sidder i styregruppen for netværket, som netop beskæftiger sig med bæredygtigt byggeri og koblingen mellem videninstitutioner og erhvervslivet.

- Et af vores helt store fokusområder i InnoBYG er netop af få sat gang i bæredygtige udviklingsprojekter, som er til gavn for den danske byggebranche.

- Containerboligprojektet er et godt eksempel på en god idé, hvor viden og praktisk erfaring spiller perfekt sammen, og som kan ende som den helt store eksportsucces for Danmark, siger Mette Glavind.

For Anders Thomsen har netop eksport været et af hovedformålene med projektet.

- Dansk eksport til Kina skal netop komme op i gear ved at små og mellemstore virksomheder går sammen med de store virksomheder i strategiske partnerskaber og med videninstitutionerne og tænker samarbejde med lokale producenter i Kina, siger Anders Thomsen.

7. november i Taastrup og den 20. november i Aarhus er det muligt at høre mere om den nyskabende containerbolig til en konference, hvor netop fremtidens bæredygtige og energieffektive boliger og højteknologiske materialer og komponenter er på dagsordenen.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141