23948sdkhjf

Overvej sociale klausuler

Børne- og undervisningsministeren afventer fortsat en tværministeriel arbejdsgruppe, som ser på mulighederne for sociale klausuler om praktikpladser
Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) er positiv i forhold til, at staten i forbindelse med offentlige byggerier stiller krav om sociale klausuler i form af krav om praktikpladser.

Hun peger over for Rosa Lund (EL) på, at der netop derfor er nedsat en "tværministeriel arbejdsgruppe", som ser på mulighederne.

Det er Erhvervs- og Vækstministeriet, der har formandskabet for arbejdsgruppen, som derudover omfatter en række andre ministerier.

Afventer resultat

- Jeg afventer fortsat resultatet af dette arbejde, men jeg ser under alle omstændigheder gerne, at offentlige ordregivere overvejer mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelses- og praktikaftaler i deres udbud og også på andre måder, eksempelvis ved partnerskaber mellem offentlige myndigheder, virksomheder og skoler og tilstræber, at udførelse af opgaver for det offentlige medvirker til oprettelse af uddannelses- og praktikaftaler til elever i erhvervsuddannelserne og erhvervsgrunduddannelsen, siger Christine Antorini.

Udelukkelse

Samtidig har tidligere erhvervsminister Ole Sohn (SF) erkendt, at hvis der i forbindelse med offentlige udbud stilles krav om, at en virksomhed skal have tilsluttet sig en kollektiv overenskomst i Danmark, vil det indebære automatisk udelukkelse af virksomheder, der er etableret i et andet EU-land, fordi de ikke har tilsluttet sig en kollektiv overenskomst i Danmark:

- Det vil derfor være i strid med udbudsreglerne at stille krav om, at eksterne leverandører skal have tegnet overenskomst i Danmark. Efter udbudsreglerne, har offentlige myndigheder dog mulighed for at fastsætte betingelser for kontraktens udførelse. Myndighederne kan således forpligte tilbudsgivere til at behandle alle medarbejdere på opgaven i overensstemmelse med kollektive overenskomster. På den måde kan myndigheden sikre sig, at udenlandske virksomheder ikke får konkurrencefordele, fordi de har lovgivning eller overenskomster, der giver arbejdstagerne mindre beskyttelse end danske overenskomster. Jeg mener derfor ikke, at der er behov for lovændringer på dette område, konstaterer den tidligere minister.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094