23948sdkhjf

Byggenyt

REGION HOVEDSTADEN

RÅGELEJE: NC Development har indsendt et ønske om tilladelse til opførelse af 1.000 kvm Fakta-butik med 51 parkeringspladser på Hesselbjergvej 30-32 i Rågeleje til Gribskov Kommune.

Ansøgningen behandles af Plan- og Miljøudvalget den 4. december.

REGION SYDDANMARK

VESTER VEDSTED: Med 15 mio. fondskroner er Vadehavscentret i Vester Vedsted komme et væsentligt skridt nærmere en højt ønsket udvidelse til en samlet værdi af 50 mio. kroner, skriver Jydske Vestkysten. Senest har A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene formål doneret 15 mio. kroner.

VEJLE: Beboerne i Møllevangen i Vejle sagde forleden ja til en omfattende renovering af de 44 boligblokke langs Pedersholms Allé, fortæller Vejle Amts Folkeblad.

Der indgår også nybyggeri i den helhedsplan, der er lavet for bebyggelsen. De nye boliger skal bygges mellem to blokke, hvor de kommer til at svæve over jorden. Det er arkitektfirmaet Pluskontoret, der står bag udarbejdelsen af helhedsplanen.

EGERNSUND: Boligforeningen B42, der har 120 boliger på Sundvænget, Æblehaven, Gartnerparken, Benediktesvej og Skovparken i Egernsund, har besluttet sig for selv at producere varme, efter at forhandlinger med Gråsten Fjernvarme er brudt sammen, fortæller Jydske Vestkysten.

Boligforeningen har sendt en ansøgning om tilladelse til at etablere et varmeanlæg til Sønderborg Kommune. Varmeanlægget skal etableres i forbindelse med at rækkehusene i Skovparken renoveres. Disse huse skal omdannes til lavenergi-huse.

REGION MIDTJYLLAND

HERNING: Går alt som Museum Midtjylland håber, vil et nyt, topmoderne formidlingsmuseum i 2015 åbne i Vestergade i det nuværende Tekstilforum med tilstødende bygninger, skriver Herning Folkeblad.

Samtidig vil det nuværende Herning Museum i Museumsgade blive bevaret og fortsat være museets ejendom.

Det vil koste omkring 35 mio. kroner at gennemføre planen, som vil samle al administration og formidling i bygningerne på Vestergade og Gl. Skolevej, der i dag dels huser Tekstilforum, dels er ledige. De 20 mio. kroner skal bruges til renovering og ombygning af bygningerne, mens de øvrige 15 mio. kroner skal bruges til at skabe en optimal formidling til gæsterne.

STRUER: Struer Boligselskab er klar til at sætte gang i et stort renoveringsprojekt i afdeling 1 på Ølbyvej, Solkrogen og Voldgade i Struer.

Renoveringen kommer til at omfatte nedrivning af én blok og ombygning af seks blokke til tæt-lav bebyggelse. Fem blokke skal fortsat være etagebyggeri med tre til fem etager. Kommer de sidste godkendelser i hus, sættes arbejdet i gang i begyndelsen af 2013, og det forventes afsluttet i 2017.

Entreprenørfirmaet JFP i Herning har vundet totalentreprisen på renoveringsopgaven, men lægger ifølge en artikel i Dagbladet Holstebro op til samarbejde med lokale håndværkerfirmaer.

ROSLEV: Coop har planer om at åbne et nyt Fakta-supermarked i Roslev i 2014. Foreløbig er projektet under planlægning af firmaet Innovater A/S.

Coop ønsker at bygge i området ved Viumvej og Sallingsundvej, og skal det kunne lade sig gøre, skal der udarbejdes lokalplan og kommuneplantillæg.

REGION NORDJYLLAND

BISLEV: Aalborg Byråd har godkendt Kommuneplantillæg 10.011 og lokalplan 10-2-101 Boliger mv., Bislev by, Bislev endeligt. Planen er at give mulighed for yderligere boligudbygning på attraktive grunde i tilknytning til landsbyen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125